Barnehage med utedo

Mens Grønlia barnehage i Lørenskog utvides, må barna være i små brakker uten innlagt vann. Foreldrene er kritiske.

– Det er altfor mange barn på altfor liten plass. De har én utedo på deling og det er ikke innlagt, rennende vann. Dette er ikke godt nok verken for barna eller de ansatte i barnehagen, sier Anikken Reed til rb.no. Hun har selv barn i Grønlia barnehage.

De 31 barna som går i barnehagen, har femti kvadratmeter å leke seg på, og nå på vinterstid når barna må være mye inne, blir dette alt for liten plass. Det er kommunen enig i, og de lover endringer.

Rystet

Utbyggingen av Grønlia barnehage er allerede igang, og vil vare i bortimot syv månder. Det vil si at halvparten av barna må holde til i brakker i denne perioden.

Anikken Reed er mamma til fem år gamle Andreas, som er et av barna som nå må holde til i brakkene. Reed kan fortelle til rb.no at Andreas gråt når han skulle i barnehagen torsdag morgen, og dette har ikke skjedd tidligere. Reed mener forholdene burde vært bedre tilrettelagt for barna.

– Vi er selvfølgelig positive til at barnehagen skal bygges ut, og vi var også klar over at noen av barna skulle ut i brakkene – men ingen hadde fortalt oss at tilbudet ville bli så håpløst som dette. Det var flere foreldre enn meg som var rystet da vi hentet barna våre onsdag ettermiddag, forteller Anniken Reed til rb.no. 

Dårlig tilbud

Reed og ektemannen har krevd en redegjørelse fra komunen i løpet av kort tid. Hun vil ikke akseptere forholdene og vil vite hva kommunen planlegger å gjøre med dette. Hun lurer på om forholdene i det hele tatt er lovlige, sier hun til rb.no.

Reed forteller at kommunen i fjord gjennomførte tilsvarende byggeprosjekter ved både Kurland og Løken barnehage.

– De må jo ha fått en viss erfaring med hvordan dette bør gjøres, mener Anniken Reed.

Forstår foreldrene

Cathrine Berg Hogstad er styrer i Grønlia barnehage, og hun ser foreldrenes frustrasjon.

– Ja, jeg skjønner godt at de reagerer. Det er i trangeste laget her nå, spesielt når det blir så kaldt at barna må være inne store deler av dagen, sier Berg Hogstad til rb.no.

Berg Hogstad forteller at de har prøvd å få tak i flere brakker, men det har ikke latt seg ordne. Hun gleder seg imidlertid til barnehagen er ferdig utbygd. Og frem til den tid må både foreldre, barn og ansatte få litt tid til å venne seg til denne midlertidige ordningen.