Ballong nødlandet midt i Oslo

Midt i byen landet ballongen på en basketbane tirsdag kveld.

ballong Ila

Omtrent akkurat ved leggetid for skoleunger. De kunne stå i soveromsvinduer i bygårdene rundt, og oppdage luftballongen som landet på basketbanen.

Foto: Kristian Elster / NRK

En NRK-reporter på sykkel på hjemvei ser en luftballong som hastig lander ved Evald Ryghs gate ved St. Hanshaugen i Oslo.

Det er luftballong-kaptein Mikael Klingberg som tar ned ballongen på den lille plassen. Fartøyet kom inn nordfra. De hadde planlagt å lande oppe ved Grefsen, men så var ikke vinden på lag med den ideen.

Det gikk veldig fort

Philip passasjer

Philip Folkestad, passasjer.

Foto: Kristian Elster / NRK

For Philip Folkestad var det første gang i luftballong. Han var med jobben på lysttur. De startet i Oslo, og svevde opp til Nittedal. Da det ikke gikk å lande på Grefsen på hjemveien, prøvde de først å finne en park.

– Men så sa han, det begynner å se dårlig ut med å finne en park. Så plutselig sa han bare, vi må prøve å lande her. Så da var det bare å gå for det. Det gikk veldig fort, og bra var det.

Hva gikk gjennom hodet ditt? Egentlig: Hold fast.

Reporter spør, passasjer svarer

Ingen slo seg

Mikael Klingberg sier han har landet noen tusen ganger før.

– Men ikke akkurat her.

– Var det farlig?

– Det spørs hva du mener med farlig. Farlig er et relativt begrep.

– Var det noen grunn til å være redd?

– Det var overhode ingen grunn til å være redd. Vi har ganske god margin. Vi kunne gått over fjorden, sier Mikael Klingberg.

Kapteinen tok hensyn til at turfølget hadde planlagt middag også. Så da fikk det bli å lande på en basket-landingsplass. Og ingen slo seg. Alle holdt seg fast.

Pakker ned ballong

– Byen tar ikke vare på grøntområdene sine, uten å tenke på at det skal lande ballonger her. Men vi er en liten minoritet, sier kaptein Klingberg spøkefullt om luftballongførerne.

Foto: Kristian Elster / NRK
hele jobben

Kaptein og passasjerer poserer for NRK-fotografen som tilfeldigvis kom syklende.

Foto: Kristian Elster / NRK