Bagatelle mistet Michelin-stjernen

Gourmetrestauranten Bagatelle i Bygdøy allé har mistet én av sine to stjerner i Michelin-guiden.

Eyvind Hellstrøm

Sjef ved Bagatelle, Eyvind Hellstrøm, ble utnevnt til ridder i den franske Æreslegionen, Chevalier de la Legion d Honneur, i den franske ambassaden i oktober i fjor. Her overrekkes ordenen av den verdenskjente kokken Paul Bocuse (t.h.).

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Dermed er Norge nå det eneste landet i Skandinavia uten en tostjerners restaurant, skriver Dagbladet.no.

Ikke lenger verdt en omvei

Michelin-guiden, som kommer ut én gang hvert år regnes for å være den mest innflytelsesrike guiden over verdens beste spisesteder.

Bagatelle har i siste nummer gått fra å være, ifølge guiden selv, to stjerner- som betyr "usedvanlig god matlaging, verdt en omvei", til å ha én stjerne som tilsier at restauranten er "svært god i sin kategori".

Har man fått tre av stjernene er restauranten ifølge guiden "verdt en egen reise".

Eneste i Skandinavia uten to

Norge mistet i år sin eneste restaurant med to stjerner da Bagatelle ble fratatt sin andre. Men flere Oslo-restauranter er "svært gode i sin kategori" med sin ene tildelte stjerne. Blant annet finner vi Restaurant Oscarsgate, Haga Restaurant, Statholdergaarden, Le Canard, Spisestedet Feinschmecker og nå også Bagatelle.

Kjendiskokk og sjef ved Bagatelle, Eyvind Hellstrøm, tror ifølge Dagbladet.no at stjernefallet kan få store følger for restauranten.

Han har ledet restauranten siden 1982 og tror besøket vil minke.

Aldri bedre

Han sier til Dagbladet.no at de aldri har vært bedre på Bagatelle enn nå.

- Men ingen dager er like, og alle kan ha en dårlig en, sier han til avisen.

Pressekontakt Carl Stenson i Michelin-guiden sier til Dagbladet.no at vurderingen er utført på grunnlag av gjentatte besøk gjennom en sesong.  Og denne gangen holdt det ikke til to stjerner for den populære restauranten.

Oscarsgate og Haga har fått stjerne

Norge er nå det eneste landet i Skandinavia uten en slik utmerkelse, men to spisesteder har kommet til med én. Både Restaurant Oscarsgate og Haga Restaurant har blitt berømmet med én stjerne i årets guide.

Oslo og Norge har nå seks restauranter som belønnes med Michelin-stjerne.