Hopp til innhold

Bagatelle åpner dørene

Gourmetrestauranten Bagatelle åpner igjen allerede 18. januar neste år.

Bagatelle

Restauranteier Christen Sveaas gjenåpner Bagatelle den 18. januar neste år.

Foto: Azar Ebrahimi / NRK

Restauranteier Christen Sveaas har fått med seg tre svensker på laget når Bagatelle åpner dørene for publikum igjen. Med svensk kjøkkensjef, daglig leder og sommelier åpner restauranten den 18. januar neste år, skriver Dagens Næringsliv.

Eyvind Hellstrøm

Eyvind Hellstrøm forlot Bagatelle etter 27 år.

Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix

I desember ifjor forlot stjernekokk Eyvind Hellstrøm restauranten etter 27 år, på grunnlag av en konflikt med resturanteier Christen Sveaas. Alle de ansatte sa også opp jobbene sine, og restauranten måtte stenges før jul.

Les mer:

I Michelin-klasse

Bagatelle var inntil desember 2009 Norges eneste restaurant med to Michelin-stjerner.

Michelin-guiden, som kommer ut én gang hvert år regnes for å være den mest innflytelsesrike guiden over verdens beste spisesteder. Ifølge guiden betyr to stjernerskategorien at restauranten "har usedvanlig god matlaging, og er verdt en omvei."

Likevel har ikke Sveaas og den nye staben tenkt å sikte mot stjernene med det første.

– Man kan ikke sette seg mål om stjerner. Vi vil gjerne ha full restaurant med fornøyde gjester, sier Sveaas til Dagens Næringsliv.

– Så får eventuelle stjerner komme. Vi har ikke det som mål, fortsetter daglig leder Per Blomqvist.

Med nytt dagåpent konsept

Når Bagatelle gjenåpner med ny stab i januar vil restauranten være todelt, med en dagåpen lunch- og vinbar kalt "Lille B" i tillegg til hovedrestauranten. Sistnevnte kommer til å ha 60 plasser, mens Lille B vil være litt mindre med 35.

– På Lille B blir det enklere og kanskje litt italienskinspirerte retter. Også på hovedrestauranten blir prisene senket noe, men det kommer ikke til å bli billig å gå på Bagatelle, forteller Sveaas.

Ydmyk kjøkkensjef

– Det er en stor oppgave å ta over den gastronomiske arven på Bagatelle, noe jeg gjør med ydmykhet. Det kommer aldri til å bli Hellstrøms mat, men vi vil beholde kvaliteten, fastslår kjøkkensjef Daniel Höglander.

Så får vi vente å se om OL-kokken fra Sverige hanker inn Michelin-stjerner til "nye" Bagatelle.