Bæsjeposer skaper irritasjon

Det er ikke bare vårblomster som titter fram mellom gresstustene i Bærum.

Hundebæsj i pose

Dette har etterhvert blitt et vanlig syn i Bærum.

Foto: Dag Aasdalen / NRK

Hundeiere som ikke gidder å plukke opp etterlatskapene etter sine firbeinte venner er et velkjent problem i parker og gater.

Men også hundeiere som bruker pose kan vekke irritasjon, ihvertfall når de ikke er så nøye med hvor de kaster posen etter bruk.

Pål Sommerhein

Synet av svarte bæsjeposer i naturen irriterer Pål Sommerhein.

Foto: Dag Aasdalen / NRK

- Det er helt tullete

På et lite område ved en gangsti på Eiksmarka i Bærum ligger det 20 svarte plastposer. Det er hundebæsjposer med innholdet i.

Synet irriterer Pål Sommerhein som kommer forbi med barnevogn.

- Det er ille, det er ikke sånn vi vil ha det i nærmiljøet. Det burde vært fint og ryddig her. Det er helt tullete at de plukker opp for så å kaste den fra seg på bakken, mener Sommerhein.

- De finnes overalt!

John Kristiansen

Toya og eier John Kristiansen liker heller ikke synet av svarte poser i naturen.

Foto: Dag Aasdalen / NRK

Det er ikke bare ved denne gangstien at hundeeierne kaster fra seg pent innpakket avføring. Inne i skogen like ved finner NRK flere svarte poser.

John Kristiansen er ute og går tur med hunden sin Toya, og han er heller ikke særlig fornøyd med at de svarte posene ligger henslengt utenfor søppelkassene.

- Du finner dem overalt! Selv i nærheten av kasser nettopp for hundeskitt ligger det svarte poser rundt. Det synes jeg ikke noe om, sier han til NRK Østlandssendingen.

- Stort problem i parkene

Hundeiernes inntrykk bekreftes i kommunehuset. Knut Vidar Lobben som er driftsleder for parkene, sier at hundebæsjen er et stort problem i parker og nærmiljøanlegg over hele kommunen. Verst er nettopp fenomenet med å kaste hundebæsj-poser i naturen, ettersom de bruker lang tid på å brytes ned.

Hvorfor folk tar seg bryet med å putte ekskrementene i pose før de kaster den har han inget svar på. Men matfaren til Toya har en teori:

- De har vel forsøkt å vise andre at de har tatt opp skitten, og når ingen ser så bare hiver de det fra seg igjen.

Bæsjeposer

Brukte, svarte plastposer på bakken.

Foto: Dag Aasdalen / NRK