Avlyser Rihanna-fester

To restauranter i Oslo som skulle ha offisielle Rihanna-fester avlyser etter at NRK gjorde dem oppmerksomme på at arrangøren av disse festene tidligere har vært involvert i falsk markedsføring.

Rihanna-fester

SLETTET FRA FACEBOOK: Arrangementet til begge festene ble markedsført som offisielle Rihanna-fester og ble slettet fra Facebook etter at begge restaurantene avlyste sine fester.

Foto: Skjermdump / Facebook

Superstjernen Rihanna skal ha konsert på Telenor arena lørdag 2. juli. Og i den forbindelse har en festarrangør gjort avtaler med to restauranter i Oslo om å ha offisielle Rihanna-fester.

Gjermund Moastuen

IKKE HØRT OM FESTENE: Gjermund Moastuen er markedsdirektør i Universal, som er Rihannas plateselskap, sier at de aldri hørte om festene før NRK ringte dem.

Foto: Universal

Men arrangøren har ingen tillatelser fra verken konsertarrangøren, plateselskapet eller fra apparatet rundt artisten til å holde en offisiell fest. Begge festene er nå avlyst, kun dager før konserten.

– Vi har ikke hørt noe om disse festene eller hatt noe med dem å gjøre, sier Gjermund Moastuen, markedsdirektør i Universal.

NRK har ikke klart i å komme i kontakt med festarrangøren.

Før- og etterfest

Restauranten ASIA på Aker Brygge trodde de kun skulle spille Rihanna-låter og visste ikke at det ble markedsført som en offisiell Rihanna-fest. De valgte å avlyse før-festen fordi de fant ut at arrangøren skulle ta betalt i døra, sier Linnea Gustafsson, hun er daglig leder i Drueklasen AS, som driver restauranten.

– Betaling var ikke en del av avtalen vi hadde med arrangøren.

Beskrivelse av Rihanna-festene

BESKRIVELSE AV FESTENE: Festarrangøren kaller sitt selskap «Monkey Biz». Her gis det inntrykk av at festene er offisielle i beskrivelsen av arrangementet.

Foto: Skjermdump / Facebook

Etter konserten skulle det også være en etterfest på Festningen Restaurant ved Akershus festning i Oslo. Festarrangøren påsto at det sto busser klare på Telenor arena som skulle skysse gjester direkte til etterfesten. Ifølge markeds- og kommunikasjonssjef, Marianne Nygård-Hansen i Fursetgruppen som driver restauranten, sa arrangøren at det ikke var noen garanti for at Rihanna skulle dukke opp på festen.

Marianne Nygård-Hansen i Fursetgruppen

AVLYSTE FESTEN: Markeds- og kommunikasjonssjef, Marianne Nygård-Hansen i Fursetgruppen sier at de alltid tar forholdsregler, men at i dette tilfelle var de ikke kommet ordentlig i gang i prosessen.

Foto: Privat

– Daglig leder ved restauranten snakket med vedkommende på telefon og nevnte at vi var usikre og hadde lyst til å sjekke litt opp. Vi sa at vi ikke kunne ha et arrangement som blir kalt et offisielt afterparty når det ikke har vært noe kontakt med manager eller Universal. På mandag trakk vi oss.

– Hadde et slikt arrangement uten tillatelser skadet deres omdømme?

– Absolutt, det vil jeg si. Arrangøren har nok fått den største smekken, men vi vil ikke jobbe med noen aktører som er useriøse og som har laget et event som ikke er reelt. Det ønsker vi å ta veldig avstand fra.

Gammel kjenning

I desember i 2015 var samme festarrangører i fokus for et annet afterparty. Den gangen skrev VG at det ble solgt billetter til et Justin Bieber-afterparty som også var markedsført som offisielt uten å være det.

Live Nation er Rihannas konsertarrangør og selskapets promoteringssjef, Martin Nielsen sier at festarrangøren er kjent av dem.

– Vi vet at arrangøren har vært involvert i liknende saker tidligere. Politiet har tatt kontakt med oss og spurte om festene var reelle. Da kontaktet vi manageren til Rihanna og fikk en bekreftelse på at festene ikke var offisielle, sier Nielsen til NRK.

Rihanna-afterparty

«OFFISIELT» AFTERPARTY: Arrangøren reklamerer for festen på sin egen side på Facebook.

Foto: Skjermdump / Facebook