NRK Meny
Normal

Åtte ran i Oslo i helgen

Natt til søndag ble en 31 år gammel mann ranet av to unge menn. Det var bare ett av åtte ran i hovedstaden i helgen.

Ran på Tøyen ved Oslo Fengsel

Ranet skjedde i Åkebergveien utenfor Oslo fengsel.

Foto: Erik Engen

– To menn tok kvelertak på mannen i 30- årene og stjal bankkort og mobiltelefonen hans, ifølge politiet.

Ranet skjedde natt til søndag. Denne helgen har vært travel for politiet med flere personran.

Ulovlig opphold i Norge

Totalt har politiet i Oslo fått inn åtte anmeldelser for ran. Ett skjedde i sentrum, to i Stovner politikrets og fem i Grønland krets, opplyser politiet i en pressemelding.

En 18 år gammel mann er pågrepet for ranet i Åkebergveien på Grønland.

– Han ble pågrepet på Oslo S to og en halv time etter ranet. Politiet kontrollerte han og fant mobiltelefonen til den fornærmede i den ene sokken, sier politioverbetjent Arne Solbakken ved Grønland politistasjon.

18-åringen er også siktet for et grovt tyveri som skjedde på Oslo S lørdag 19. oktober, og er kjent fra liknende forhold tidligere.

– Den pågrepne har også oppholdt seg ulovlig i Norge, og vi vil opprette en utleveringssak på han, sier Solbakken.

På søndag kveld ble en annen person ranet i Enerhauggata på Grønland. Fornærmede ble slått ned og fratatt blant annet mobiletelefon. Gjerningspersonene skal være lyse i huden, ikledd mørke klær og være i aldren 18 til 20 år.

Vil se på sammenhengen

Politiet vil ikke si om det er en sammenheng mellom ranet i Åkebergveien og de andre fire ranene som skjedde på Grønland i helgen.

Men i tillegg til disse ranene har også politiet pågrepet to personer for et ran som ble begått i Teisenveien lørdag kveld.

Det har vært flere ran i Oslo den siste tiden. Andre helgen i oktober var det 15 personran i hovedstaden.

– Det er uvanlig mye, selv til Oslo å være, sa politiet til NRK i den forbindelse.

I uken som fulgte ble en kvinne truet og ranet på Etterstad, i tillegg ble en 90 år gammel dame ranet på åpen gate på Torshov.

Solbakken sier de nå vil sette helgens ran i sammenheng med de andre ranene som har skjedd i hovedstaden så langt i oktober.

– Vi vil se om det er likheter , men foreløpig kan vi ikke si om det er noen av de samme som står bak ranene, sier Solbakken.