NRK Meny
Normal

Asylbrann i Asker etterforskes

Brannen ved et asylmottak i Asker i natt skal nå etterforskes av politiet. Et telt hvor beboerne pleier å spise ble delvis nedbrent.

Brann asylmottak

VARDÅSEN: Brannen gjorde store skader på et spisetelt.

Foto: Arne Vatnøy

Brannen startet om lag klokken 07 i dag tidlig. Da politiet kom til asylmottaket på Vardåsen i Asker var et stort telt overtent.

– Da politiet kom til stedet sto teltet i full fyr. Vi evakuerte alle som bor på mottaket, hvilket er i underkant av 200 personer, sier Åste Tanem, operasjonsleder ved Asker og Bærum politidistrikt.

Beboerne på asylmottaket fikk komme inn igjen etter om lag en time, fordi brannvesenet ikke mente det var noen fare for spredning.

Teknikere på branntomten

Teltet brukes kun til spising. Det eies av et cateringselskap som leverer mat til mottaket. Derfor var det ingen til stede i teltet i natt.

– Vi vet ikke hva som er årsaken til brannen. Brannteknikerne har nå kommet til stedet og skal gjøre noen undersøkelser i løpet av dagen, sier Tanem.

Mange asylbranner

I Sverige har det vært en rekke påsatte branner i asylmottak.

– Vi har ikke grunn til å mistenke at denne brannen er påsatt, men vil forhåpentligvis ha flere klare svar når teknikerne har vært og undersøkt brannen. Vi avhører også en del vitner, sier Tanem.

Brann asylmottak

Brannen på asylmottaket på Vardåsen etterforskes av politiet.

Foto: Arne Vatnøy