NRK Meny
Normal

Ap: – Haster å åpne Aker sykehus

Aker sykehus må gjenåpnes, krever Arbeiderpartiet. Partiet mener dette er løsningen på det de kaller en kritisk mangel på sykehusplasser i hovedstaden.

Aker sykehus

Arbeiderpartiet krever en rask gjenåpning av Aker sykehus for å demme opp for mangel på plass i sykehusene.

Foto: Heidi Klokk / NRK

Helt siden Aker sykehus stengte for fem år siden har debatten om en gjenåpning rast i Oslo. Legeforeningen og Frp vil åpne det lokale sykehuset og mener det er mulig å få til allerede i 2016.

Nå kaster også Arbeiderpartiet seg inn i Aker-debatten.

Krever rask gjenåpning

Byrådslederkandidat Oslo Ap, Raymond Johansen

Raymond Johansen, byrådslederkandidat (Ap).

Foto: Nina Didriksen / NRK

– Det som er mitt anliggende er Oslo befolkning. I dag har de altfor dårlig lokalsykehustjenester og da er det en oppgave for Oslo Universitetssykehus å iverksette umiddelbare tiltak for å styrke dette, sier Oslo Arbeiderpartiets byrådslederkandidat, Raymond Johansen.

Arbeiderpartiet krever en rask gjenåpning av Aker sykehus for å demme opp for mangel på plass i sykehusene, som allerede rammer pasienter i hovedstaden.

– Legg godviljen til

Det er ledelsen ved Oslo Universitetssykehus og Helse Sør-Øst, som har ansvar for sykehusene i vårt distrikt.

Nå mener Ap at situasjonen for pasientene i Oslo er så dårlig, at det haster med å få gjenåpnet noen plasser på Aker for å ta unna noe av trykket.

– Dess raskere, dess bedre. Her må man legge godviljen til for å sørge for at innbyggerne har gode lokalsykehustjenester. Det har de ikke i dag. Da kan alle tre lokalsykehusene bidra og bruke ledig kapasitet på Aker vil åpenbart være riktig å gjøre, sier Johansen.