NRK Meny
Normal

Angrepet av innbruddstyv: – Hva faen gjør du her?

Kristin Sveen møtte innbruddstyven på kjøkkenet da hun kom inn fra hagen. Mannen knivstakk henne tre ganger før han forsvant. Han er fortsatt på frifot.

Intervju med Kristin Sveen som ble knivstukket i sitt hjem på Bekkestua i Bærum.

Det er blodspor i huset til Kristin Sveen. Hennes eget blod fra hun ble knivstukket av en innbruddstyv torsdag ettermiddag.

Hun hadde bare vært noen minutter ute i hagen, da hun kom inn i huset stod innbruddstyven på kjøkkenet.

– Jeg spurte: "hva gjør du her?" Jeg ble så sint. Egentlig sa jeg "hva faen gjør du her?"

Mannen tok tak i en av kjøkkenknivene som lå på en skjærefjel og kom mot henne.

Han prøvde å stikke etter henne. Først fikk hun dyttet ham unna, men mannen fortsatte å hugge etter henne med kniven og klarte tilslutt å stikke henne tre ganger i leggen. Så stakk han av.

Stikkene i leggen er dype og hun ble sydd på sykehuset.

– Det gjør skikkelig vondt, forteller hun.

Det gikk fort

Mannen har ikke fått med seg noe, forteller hun. Til det gikk det for fort. Derfor fikk hun heller ikke med seg hvordan han så ut.

– Jeg fikk ikke sett ansiktet, jeg så mest håret og tøyet hans.

Håret var mørkt og kort. Hun forteller at hadde på seg en sliten lyseblå t-skjorte og mørke bukser. Hun tror han hadde på seg joggesko, men hun er ikke helt sikker. Og hun tror han kan ha vært i 40-årene.

– Skremmende

I dag har hun kommet over det verste sjokket, men hun synes det er skremmende at innbruddstyver tar seg inn i hus når folk er hjemme. Hun er ikke den første som har opplevd det i sommer. Det har vært en innbruddsbølge i Asker, Bærum og på Oslos vestkant.

– Om de hadde stjålet tingene mine så hadde ikke det vært så fælt. Men det er mye verre at de kommer når man er hjemme. Det kan ødelegge tryggheten din for alltid. Det er ganske ondskapsfullt.

Fortsatt på frifot

Mannen som knivstakk Kristin Sveen er fortsatt på frifot. Politiet gjorde i går kveld omfattende søk etter en mann i 40-årene.

I dag jobber politiet fortsatt med å sikre spor, og sjekker om saken kan ha sammenheng med de mange innbruddene som har vært i Asker, Bærum og Oslo. Foreløpig har ikke politiet noen konkrete holdepunkter for at det er en sammenheng, men sjekker det likevel ut.

– Vi forsøker å se etter mulige videoopptak på Bekkestua for å se om vi kan finne en person som svarer til signalementet vi har, sier politioverbetjent Ola Brekken i poltiet i Asker og Bærum.

Kristin Sveen håper innbruddstyven er langt unna henne.

– Men han prøver seg sikkert andre steder. Hvis han tilhører en organisert bande, så gir han seg nok ikke med ett forsøk.