NRK Meny
Normal

Ali takker for støtten

Ali Farah takker alle som har støttet ham etter at han ble forlatt av ambulansepersonell etter å ha blitt slått ned i Sofienbergparken.

Sofienbergparken
Foto: Caroline Drefvelin

37-åringen er for tiden til opptrening på Sunnaas sykehus på Nesodden, og han har hatt stor framgang. Han er glad for all støtte han har fått, og er takknemlig for at det blir oppmerksomhet rundt problemet med diskriminering i det offentlige.

- Jeg håper den oppmerksomheten jeg har fått, kan gjøre noe med rasismeproblemet i Norge i dag, sier Ali til VG.

Takkebrev

I et takkebrev, formidlet via avisen, skriver han:

- Tusen takk for all støtte. Jeg beklager at jeg ikke er frisk nok til å møte dere ennå. Men jeg ser fram til å hilse på alle som har tatt ordet for min sak.

I ukene etter at Ali ble forlatt av ambulansepersonell i Sofienbergparken, har over 8.000 personer meldt seg inn i ulike støttegrupper på nettstedet Facebook. Det har strømmet inn meldinger fra hele landet.

Husker ingenting

Selv husker Ali ingenting fra episoden i parken.

- Det har vært en vanskelig tid, men nå går alt veldig bra og jeg er veldig positiv til fremtiden, sier Ali via sin advokat Abid Raja.

Ali er ikke sint for det som skjedde, men han ønsker ikke at noen skal oppleve å få samme behandling. Jeg er veldig takknemlig overfor vennene mine som sto på utsiden av Ullevål i timevis, og for alle ukjente som har gått i demonstrasjonstog for saken, sier han.