Normal

Aften blir tredagers avis

Aftenpostens ettermiddagsutgave Aften vil ikke lenger komme ut hver ukedag.

Aftenpostens ettermidagsutgave

Fra mai blir Aften båret til abonnentene tirsdag, onsdag og torsdag, mens arbeidsukas første og siste dag blir avisløs.

Det er klart etter et styremøte i ettermiddag.

- Vi begynner med den nye ordningen 5. mai. Det gjør vi fordi våre undersøkelser viser at lesningen er minst på mandag og fredag, sier Kristin Skogen Lund, administrerende direktør i Aftenposten, til NRK.

LES OGSÅ: Aftenposten må kutte

LES OGSÅ: Milliardkutt svekker avisene

Aftenpostens fremtid har blitt drøftet de siste ukene. Leder i journalistklubben i Aftenposten, Gunnar Kagge, sier til avisen at han støtter tiltakene.

- Vi er opptatt av å ta vare på arbeidsplasser og den journalistiske kvaliteten. Begge disse hensynene er best ivaretatt med utgivelse av Aften tre dager i uken, når alternativet var full nedleggelse, sier Kagge.

Uklart for ansatte

Hva kuttene vil bety for de ansatte, er fremdeles uklart.

- Det sier seg selv at man ikke trenger like mange folk til å produsere avis tre dager som fem dager, men det er for tidlig å si noe om dette allerede nå., sier de ansattes representant i Aftenpostens styre, Thomas Spence, til Journalisten.no.

- Dette er en prosess vi skal gjøre sammen med klubbene, og som vi vil komme tilbake til i løpet av kort tid, legegr han til.

Ikke priskutt

Ordningen med gratis fulldistribusjon en dag i uken fortsetter.

Hilde Haugsgjerd

INGEN PRISKUTT: Selv om Aften blir tre dagers avis, blir den ikke billigere, sier fungerende sjefsredaktør Hile Haugsgjerd.

Foto: NRK

Men til tross for Aftens nedtrapping, blir ikke avisen blir billigere.

- Det har vi ikke tenkt. For vi tror at den totalpakken vi kommer med vil bli minst like god, og dessuten er det tillegget folk betaler for å få Aften i tillegg veldig lite. Aften har vært Norges desidert blligste lokalavis. Den blir ikke riktig lik billig lenger, forteller fungerende sjefredaktør Hilde Haugsgjerd;

I dag ble det også kjent at Samtidig som Aftenposten kutter utgivelsesdager, lanserer Aftenpostens morgenutgave en ny utenriksdel.

- Morgennummeret lanserer egen utenriksdel. Vi ser at leserne ønsker seg mer internasjonalt stoff, så dette har vi stor tro på, Haugsgjerd.