Advokat: – Sjåføren husker lite fra ulykken

HAMAR/BJØRKELANGEN (NRK) Mannen i 40-årene som kjørte bilen i Aurskog-Høland husker ikke detaljer fra ulykken. – Han tenker på familiene som er rammet og er helt knust, sier mannens advokat Gunhild Lærum.

Ulykkesstedet mandag.

ULYKKESSTEDET: Slik så ulykkesstedet ut på mandag. Her ble to jenter, på 11 og 13 år, påkjørt av en 40-åring i bil. Mannen husker lite fra ulykken.

Foto: Thomas Marthinsen / NRK

Lærum, som denne uken er bistandsadvokat under en rettssak i Hamar, sier avhøret av sjåføren vil finne sted tidligst fredag.

Gunhild Lærum.

PREGET: Advokat Gunhild Lærum skal bistå 40-åringen som lørdag kjørte på to jenter i Aurskog-Høland. Hun sier klienten hennes er svært preget av ulykken.

Foto: Erlend Aas / Scanpix

– Vi har snakket med lensmannen og avtalt å holde kontakten, sier hun til NRK.

Lærum forteller at ulykken, der to unge jenter på 11 og 13 år mistet livet, går svært hardt inn på hennes klient og hans familie. Familien bor selv i Bjørkelangen, og kjente de to jentene.

Lærum har hatt tett kontakt med familien på SMS.

– Han har det helt forferdelig. Hele familien er i sjokk og det er satt inn fullt kriseteam. Han er ikke i stand til å avhøres, forklarer Lærum.

Vanskelig for familien

– Han tenker på de to familiene som er rammet, og er helt knust. Han forklarte seg litt til politiet på stedet, men husker ikke særlig av det. Det gikk så fort, forklarer Lærum.

Sjåføren er siktet for uaktsom kjøring, og har avgitt blodprøve etter ulykken. Politiet skal ikke ha mistanke om promille eller kjøring i påvirket tilstand, men han er rutinemessig siktet fordi han har avgitt blodprøve.

Politiet har ennå ikke et klart bilde av hva som egentlig skjedde på fylkesvei 229 i Aurskog-Høland, i nærheten av Bjørkelangen lørdag ettermiddag.

– Flere avhør

sveinengen

ALVORLIG:Svein Engen ved Aurskog-Høland lensmannskontor sier at de kan vente på avhøret av 40-åringen.

Foto: Nora Thorp Bjørnstad / NRK

Mandag fortsetter etterforskningen.

– Vi har ikke fått avhørt mannen på bakgrunn av hans tilstand, men det bekymrer vi oss ikke for nå, sier Svein Engen, lensmann i Aurskog-Høland.

Han sier de avhørte ham etter hendelsen, og vil i dag gjøre avhør med to vitner som kom kjørende til ulykken kort tid etter hendelsen.

Politiet har sendt bilen som var innblandet i dødsulykken til Biltilsynet på Jessheim for tekniske undersøkelser.

– Der skal det undersøkes om det er noe galt med den, sier Svein Engen, lensmann i Aurskog-Høland.

Minnes de døde

Det var lørdag klokken 14.20 at politiet på Romerike fikk melding om at en hest med to unge kusker var blitt påkjørt i Aurskog-Høland. Ulykken skjedde fire kilometer sør for Bjørkelangen.

De to jentene på henholdsvis 11 og 13 år døde senere på sykehus av skadene de pådro seg.

Mandag er det minnestunder på skolene der jentene gikk, og lokalsamfunnet forsøker å håndtere tragedien.

– Jeg ser på elevreaksjonene at dette går veldig inn på dem, og mange er veldig lei seg, forteller kommunalsjef Grethe Rønning i Aurskog-Høland kommune til NRK utenfor Bjørkelangen ungdomsskole der 13-åringen var elev.

Også på Framtun skole der 11-åringen var elev var det minnestund mandag morgen.

– Det er trist og ufattelig at noe sånt kan skje og det preger elevene. De gir utrykk for sorgen på forskjellig vis. Mange har vært veldig lei seg, sier Rønning.