NRK Meny
Normal

– Mistet Facebook-tilgang på grunn av hackere

Årsaken til at politiet mistet tilgang til Sigrid Giskegjerde Schjetnes Facebook-konto kan være norske hackere.

Sigrid Schjetnes Facebook-profil

Hanne Kristin Rohde sier at norske hackere kan være årsaken til at de mistet tilgangen til Sigrids Facebook-konto.

Sigrids Facebook-side er et av sporene politiet har lagt mye vekt på under etterforskningen av 16-åringens forsvinning.

Ved å se på Sigrids samtalehistorikk håper politiet at de kan finne viktig informasjon om hvem hun har hatt kontakt med, og om hun hadde avtalt å møte noen.

Det har imidlertid ikke vært enkelt for politiet å få tilgang Facebook-kontoen.

Søndag sier Hanne Kristin Rohde til VG at årsaken til at de mistet tilgangen til Sigrids Facebook-konto kanskje ikke skyldes at de fikk kontoen sperret, men at det kan skyldes norske hackere.

– Minst en hacker

– Vi vet at minst én person har hacket Facebook-kontoen hennes og endret passord. Det kan være denne personen som gjorde at vi mistet tilgangen, sier hun til avisa.

Fredag aksjonerte politiet mot en mann i Akershus som prøvde å hacke Facebook-kontoen til Sigrid.

Ifølge TV2 skal mannen ha sagt at han ville vise politiet hvor lett det var å få tilgangen.

I starten av etterforskningen hadde politiet tilgang til Facebook-kontoen. Politiet brukte Sigrids telefon for å gå inn på Facebook-profilen hennes via en app. Så ba de Facebook om å fryse kontoen hennes, og etterpå mistet de tilgangen.

Politet trodde først at de mistet tilgang til kontoen på grunn av at de fikk den fryst, men nå tror de det skyldes den norske hackeren.

Krever passordet

Etter at de mistet tilgangen, sendte politiet et nødskjema til Facebook og ba om Sigrids Facebook-passord og full tilgang til kontoen.

Facebook sendte noe informasjon, som påloggingshistorikk og brukerinformasjon, men ikke alt det politiet ville ha.

Facebook sa at de selv ville undersøke kontoen og levere ut informasjon som ville være interessant for politet. Å dele ut passordet var derimot ikke aktuelt.

– Det er ingen som ikke sitter tett på denne politietterforskningen som kan vurdere hva som er relevant informasjon, sa politiinspektør Hanne Kristin Rohde i en pressemelding fredag.