– Våpentyveriet virker godt planlagt

Ifølge politiet ble «en betydelig mengde våpen» stjålet under innbruddet mot en våpenbutikk på Dal i Eidsvoll i Akershus i morges.

Ødelagt vegg hos BørseLars

SJOKKBREKK: Politiet tror våpentyveriet var godt organisert og planlagt i lang tid.

Foto: Sjur Førland / NRK

– Alt tyder på at innbruddet var godt organisert og planlagt i lang tid. Det er ingen impulshandling dette her, og saken blir tatt på største alvor i hele Øst politidistrikt, sier politioverbetjent og fungerende lensmann Espen Sandvold.

Tyvene rygget en bil inn porten til BørseLars

Audien ble meldt stjålet i Drøbak tidligere i sommer.

Foto: Politiet

Like før klokken seks i morges fikk politiet melding om et såkalt sjokkbrekk i våpenbutikken BørseLars. Da de kom frem til stedet, fant de en blå Audi stasjonsvogn som hadde rygget inn i butikken, og blitt forlatt der.

Bilen ble meldt stjålet fra Drøbak 18. juli.

Politiet har ikke fullstendig oversikt over omfanget av tyveriet ennå, siden ansatte i butikken fremdeles sitter i avhør mandag ettermiddag. Butikkens innehaver er i Baku under EM i skyting.

Hvit varebil er sjekket ut av saken

Politiet etterlyste først en Hiace med et registreringsnummer, men denne viste seg å ikke ha noe med innbruddet å gjøre. Deretter etterlyste de en varebil av samme type med et bilde som viste at den hvite Hiacen hadde ulike felger og fire takstativ,

Bilen var sett i nærheten av Ørnfeltet, der våpenbutikken BørseLars holder til, mellom klokken 02.00 og 06.00 i natt. Da eieren av denne Hiacen så bilen sin i nyhetene på fjernsyn, tok han kontakt med Eidsvoll og Hurdal lensmannskontor.

– Han hadde en plausibel forklaring på hvorfor bilen var der. Så nå er den sjekket ut av saken, og det er bra for da fører ikke den til noe støy for oss, sier politioverbetjent Espen Sandvold.

Så vidt politiet vet var det ingen i bygningen da innbruddet skjedde. De vet heller ikke hvorvidt andre oppholdt seg på industriområdet, enn den som varslet politiet.

Ettersporbare våpen

Politiførstebetjent, Espen Sandvold, Eidsvoll og Hurdal lensmannskontor

Politiførstebetjent Espen Sandvold.

Foto: Politiet

– Våpentyverier som dette er svært sjeldent, også på nasjonalt nivå. Vi har ingen spesielle mistenkte, men holder alle muligheter åpne, sier Sandvold.

Politiet har informasjon som tyder på at det er mer enn en gjerningsperson som står bak innbruddet i morges.

De mener også det er håp om at våpnene kan komme til rette igjen.

– Alle våpen som blir solgt fra butikk skal være registrert med egne våpennumre, og er dermed ettersporbare, sier politioverbetjenten.

Ødelagt inngangsparti hos BørseLars

Innehaveren av våpenbutikken er i Aserbajdsjan under EM i skyting, men de andre ansatte blir avhørt av politiet i dag.

Foto: Sjur Førland / NRK