NRK Meny
Normal

– Helt uforståelig at det er funnet et lik her

KOLBOTN (NRK.no): Naboene er sjokkert over at det er funnet et lik i et skogholt på Kolbotn. – Dette er et trafikkert område døgnet rundt, sier Sverre Røss.

Sverre Røss

Sverre Røss har selv lett etter Sigrid hver dag siden hun forsvant. Nå kan hun være funnet i hans nærområde.

Foto: Gunn Evy Auestad / NRK

Han er en venn av faren til Sigrids venninne - den samme venninnen som Sigrid skulle gå hjem fra den kvelden hun forsvant for en måned siden.

Siden forsvinningen har Røss lett hver dag etter den savnede 16-åringen.

– Jeg har lett høyt og lavt, både til fots og med båt. Jeg har vært besatt av tanken på å finne henne og har tenkt på Sigrid og familien hennes hele tiden, sier Røss til NRK.no.

Nå kan Sigrid være funnet i hans eget nærområde.

Gjennomfartssted

Politiet bekreftet i natt at de hadde funnet et menneskelik i et skogholt på Kolbotn, like ved et industriområde. Liket blir obdusert i morges.

– Vi utelukker ikke at det kan være savnede Sigrid Schjetne, sier politioverbetjent Rune Isaksen i Follo politidistrikt.

Flere naboer NRK.no har snakket med, sier at de er svært overrasket over at noen tilsynelatende har gjemt et lik akkurat der.

De betegner det som et gjennomfartssted og peker på at det er et område der det ferdes mange mennesker, og Skiveien, som går 100-200 meter fra funnstedet, er en svært trafikkert vei.

– Det er en veldig trafikkert vei døgnet rundt. Dette er ikke noe gudsforlatt sted, heller ikke midt på natten en natt til søndag, sier Røss.

– Det er enkelt å komme seg hit uansett hvilken retning man kommer fra, legger han til.

Politet har sperret av flere områder ved funnstedet, deriblant et industriområde på baksiden av skoholtet. Der er det også en parkeringsplass, like ved en skråning ned til skogholtet. Naboer NRK.no har snakket med, mener et lik må ha blitt dumpet derfra.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Avsperret område ved stedet på Kolbotn der politiet fant et lik

Politiet har sperret av deler av et industriområde like ved funnstedet. På det avsperrede området er det en parkeringsplass like ved en skråning som går ned til skogholtet hvor liket ble funnet.

Foto: Gunn Evy Auestad / NRK

– Tydeligvis en galning som går løs

Røss har selv to barn på 13 og 17 år. Nå er det særlig to tanker som plager ham.

– Det ene er at det tydeligvis er en galning som går løs et sted. Det andre er at det kunne vært mine egne barn som kom over liket ved turstien, sier Røss.

Politiet i Follo opplyser tirsdag morgen at Oslo politidistrikt overtar etterforskningen av likfunnet på Kolbotn.

Oslo-politiet har så langt ikke villet uttale seg om saken.

I morges avlyste Oslo-politiet en tillyst pressekonferanse i Sigrid-saken og ba om forståelse for at det foreløpig ikke vil bli svart på spørsmål i forbindelse med denne saken.

16-årige Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant fra Østensjø i Oslo natt til søndag 5. august.