Venninner tror ikke Sigrid (16) skrev den siste meldingen

Venninnene til Sigrid Schjetne (16) tror ikke hun ville skrevet «Chiller'n hjemme».

Sigrid før hun forsvant

Overvåkningsbildene viser Sigrid Schjetne (16) idet hun går av Tveita-bussen klokken 19.45 lørdag kveld.

Foto: Politiet

Meldingen er den siste som er sendt fra hennes mobiltelefon.

Iphonen ble funnet sammen med sko og en sokk natten som Sigrid forsvant.

– Jeg tviler på at Sigrid ville brukt ordet chiller'n, sier en venninne til TV 2.

TV-kanalen har snakket med flere venninner som mener dette ikke er en normal måte for Sigrid å uttrykke seg på. De tror en gjerningsmann kan ha skrevet sms-en.

Hanne Kristin Rohde

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde opplyser til NRK at de venter på analysen av eventuelle fingeravtrykk på Sigrids mobiltelefon.

Foto: NRK

– Det er opplysninger de også har gitt til politiet, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde til TV 2.

Politiet har tidligere uttalt at en gjerningsmann kan ha sendt meldingen fra Sigrids mobil.

Venter på fingeravtrykk-svar

Som NRK skrev onsdag, undersøker politiet Iphonen for fingeravtrykk og DNA.

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde skriver i en melding til NRK.no fredag ettermiddag at politiet ikke har fått svar på disse undersøkelsene ennå.

På pressekonferansen tidligere fredag kom det frem at sokken fra Østensjø barnehage har Sigrids DNA, mens politiet ikke har DNA fra den hvite ankelsokken som ble funnet ved Skullerud, og at de ser det som lite trolig at den tilhører Sigrid.

Dermed er et eventuelt DNA-spor fra mobilen ekstremt viktig.

– Vi har dreid ressursene mot etterforskning nå, og så vil søk bli iverksatt hvis vi får konkrete opplysninger, sier Hanne Kristin Rohde til NRK.

Søker under og over vann

Selv om politiet har avsluttet letingen, satser de frivillige på en storaksjon i helgen.

Fredag klokken 17.30 møtte 170 personer opp ved Østensjø skole, mens i overkant av 200 møtte opp direkte ved andre søkesteder.

Stadig flere områder utenfor Oslo melder også inn sine søk, og koordinator Bengt Eriksen håper på over 1.000 frivillige i helgen.

– Dette er bare et spørsmål om hvordan vi kan innrette oss slik at vi finner Sigrid. Punktum! uttaler Eriksen, som er barndomsvenn av faren til Sigrid.

Stig Schibbye

Stig Schibbye leder de frivilliges søk i vann i Oslo-området. Her fra søket ved Skraperudtjern.

Foto: Svein Olsson, NRK

Stig Schibbye leder gruppen av dykkere og snorklere som finkjemmer vann etter vann.

– Så langt har vi vært i Skraperudtjern, Ulsrudvann, Stensrudvann, Sværsvann og i kveld er vi i Nøklevann. Vi har først og fremst konsentrert oss om vann som er lett tilgjengelige med bil, sier Schibbye.

Her er de konkrete sporene politiet foreløpig har å gå etter:

  • Mobiltelefonen: Politiet jobber med å analysere fingeravtrykk fra Sigrids mobiltelefon som ble funnet sammen med skoene hennes og en sokk ved Østensjø barnehage. Politiet utelukker ikke at mobilen kan ha blitt brukt av andre enn Sigrid på tidspunktet hun forsvant.
  • Observasjon av bil: Et vitne så en bil med lysene på rett utenfor Østensjø barnehage rundt 00.15, samtidig som det siste livstegnet kom fra Sigrid i form av en tekstmelding. Bilisten har ikke meldt seg, noe som gjør bilen mer interessant for politiet. Meldt seg har heller ikke sjåføren i en sølvgrå Golf, som politiet ønsker kontakt med.
  • Facebook-tilgang: Sigrids Facebook-side er et av sporene politiet har sagt de legger mye vekt på. Rohde sier at politiet har sendt ut et nødskjema, men at de nå ser seg nødt til å utarbeide en rettsanmodning for å få utlevert informasjonen. Facebook på sin side hevder de har gitt politiet den informasjonen de har bedt om.
  • Overvåkningsbilder: Den mystiske bilen som skal ha kjørt ned Låveveien ved Østensjø barnehage kan være fanget opp av overvåkningskameraer på Statoil-stasjonen som ligger et par hundre meter unna barnehagen. Politiet sitter også på overvåkningsbilder av Sigrid ved Oslo sentralstasjon tidligere på dagen. Politiet har frigitt disse bildene for å gjøre det lettere for folk å huske om de har sett jenta og for å vise hva slags plagg man leter etter.
  • Klær: Fredag ble det klart at den hvite sokken ved barnehagen tilhører Sigrid. Sokken som ble funnet ved Skullerud har ikke politiet DNA fra, og de anser det som lite trolig at den tilhører Sigrid. Etter at overvåkningsbildene av Sigrid ble frigitt torsdag, har politiet fått inn mye klær som de nå jobber med å sortere.