NRK Meny
Normal

– Siktede var ikke synlig beruset

Personer som var til stede på festen der en mann i begynnelsen av 20-årene ble drept natt til søndag, sier den siktede ikke virket beruset. Heller ikke politiet har så langt grunn til å tro at han var ruset.

Mann fraktes bort etter knivdrap på Bislett.

En mann fraktes bort etter knivdrapet på Bislett.

Foto: Svein Gustav Wilhelmsen

Det gjenstår mange spørsmål etter drapet på Bislett i Oslo denne helga.

Verken den drapssiktede mannen eller den kritisk skadde 22-åringen, som befant seg i leiligheten i gjerningsøyeblikket, er avhørt.

– Virket edru

– Så langt vet vi ikke hva som var motivet eller foranledningen til dette drapet, så sånn sett er det lite informasjon. Også registrerer vi selvfølgelig også at ingen helt skjønner hvordan dette kunne ha skjedd, sier politioverbetjent Grete Lien Metlid.

Metlid legger til at både vitner og omgangskretsen til mennene stiller spørsmålstegn ved hendelsen.

En av deltakerne som var på samme fest som de involverte tidligere på kvelden sier til NRK at den siktede virket edru, og at det heller ikke virket som om han hadde brukt andre rusmidler.

Heller ikke politiet har grunn til å tro at siktede var ruspåvirket.

– Vi vil selvfølgelig også søke og finne ut om han har vært ruset på noen måte, men så langt har vi ikke noe opplysninger om det, sier Metlid.

Les også: Drapssiktet skal gjennomgå en psykiatrisk vurdering

Var kun ikledd boksershorts

Politiet rykket ut til åstedet litt før klokken halv tre natt til søndag etter melding om husbråk med personskade. På Bislett fant de den drepte mannen i starten av 20-årene.

Politiet forteller at det var svært mye blod på åstedet.

– Det var et voldsomt åsted å komme til, for det var blod fra tre personer - den drepte, den hardt skadde 22-åringen og den siktede, har Metlid uttalt tidligere.

Den siktede ble pågrepet i bakgården til bygget, blodig og bare ikledd en boksershorts. Han ble innlagt på Oslo universitetssykehus, hvor han fortsatt ligger.

Den tredje personen fikk hjelp av en taxisjåfør med å komme seg på sykehus, også han med store skader.

Les også: – Trodde det var en Halloween-spøk

Var kamerater

Den siktede har til nå vært for hardt skadd til at politiet har kunnet gjennomføre avhør.

– Vi har så langt ikke fått snakket med ham på grunn av at han har vært under medisinsk behandling. Vi har et håp om at det kanskje kan være mulig mandag kveld, eller tirsdag.

Den siktede 21-åringen kommer fra Geilo, mens den drepte og den skadde kommer fra Hemsedal. De skal alle ha vært kamerater fra tidligere av.