NRK Meny
Normal

Skal ha funnet Sigrids blod i campingvogn til siktet (37)

Politiet skal ha funnet blodspor som stammer fra Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) i en campingvogn som den siktede 37-åringen bodde i, skriver VG.

Kriminalteknikere går inn i verksted på Bryn – Sigrid-saken

GJENNOMSØKT: Lokalene på Bryn ble gjennomsøkt den 6. september i år. Der inne skal den 37 år gamle siktede ha bodd i en campingvogn.

Foto: Gunn Evy Auestad / NRK

Da politiet i forrige uke fikk medhold for videre fengsling for både den 37 år gamle mannen og en 64 år gammel mann fortalte de at bevisene for at de to kan stå bak drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne var styrket.

– Vi mener at den samlede bevismengden i denne saken er styrket, men kan ikke si noe mer om dette, av frykt for å skade etterforskningen, sa politiadvokat Cecilie Gulnes til NRK den gangen.

Under det andre fengslingsmøtet i saken la politiet fram nye opplysninger for retten, og tingretten var enig med politiet i at mistankene om drap var styrket.

Fredag melder VG at de har opplysninger om at et av bevisene som ble lagt fram i retten.

Ifølge avisa skal politiet ha funnet blodspor i en campingvogn som stammer fra Sigrid Giskegjerde Schjetne.

Blodsporene ble funnet inne i en campingvogn som ble brukt som bosted av den 37 år gamle mannen som nå er siktet for drapet på Sigrid.

Campingvognen var plassert inne i et bilverksted på Bryn i Oslo der 37-åringen hadde tilgang, og der den siktede 64-åringen drev verksted.

Det har tidligere kommet fram hvordan de to siktede var nære venner over flere år. 37-åringen skal derfor ha fått bo i verkstedet når han befant seg i Oslo-området. Mannen var registrert i folkeregistret på Sunnmøre, og beveget seg mellom Sunnmøre og Oslo-området på jevnlig basis.

Etter at de to var pågrepet og etter hvert siktet for drapet på Sigrid gjennomførte politiet grundige undersøkelser på alle adressene som de var knyttet til, og i mange ulike kjøretøyer.

Det ble da gjort mange beslag, og NRK kunne også se at det ble båret ut beslag fra lokalene på Bryn da reportere var på stedet den 6. september.

Kriminalteknikere i Sigrid-saken ved låve på Bryn

SJEKKET: Her bærer krimteknikere ut fulle sekker den 6. september fra en låve som 64-åringen disponerer og bruker som verksted.

Foto: Gunn Evy Auestad / NRK

Pågrepet like ved likfunn

De to siktede ble pågrepet den 3. september, og da kunne politiet slå fast at det var kommet et betydelig gjennombrudd i etterforskningen av Sigrid-saken.

Like etter pågripelsen av de to fant politiet ved hjelp av hundesøk Sigrid Giskegjerde Schjetne død i et skogholt like bak verkstedbygningen de befant seg i på Kolbotn i Oppegård kommune.

Politiet har ennå ikke kunnet gå ut med at de vet når og hvor hun ble drept.

I mangel av et sikkert drapsåsted, blir funnstedet, en skråning langs en turvei på Kolbotn, desto viktigere for politiet.

Flere medier har meldt at funn på åstedet knytter den døde til verkstedet der de to siktede ble pågrepet. TV 2 har blant annet fortalt at politiet fant henne innpakket i plaststropper som de også fant helt identiske av inne på verkstedet.

Det gjør også flere kjøretøy som politiet har beslaglagt og undersøker. De to siktede, som skal ha fikset mye på biler sammen, hadde tilsammen rundt 20 biler registrert på seg. Blant annet skal 37-åringen kort tid etter forsvinningen solgt en kollisjonsskadet bil.

Både politiet og retten har derimot vært ganske klare på at det ikke virker å ha vært en trafikkulykke som tok livet av 16-åringen.