Normal

– Mobiltelefonen til Sigrid vil gi politiet svar

Tidligere etterforsker i Kripos Thomas Dahl tror politiet vet hvor Sigrids mobil har vært, ut ifra informasjon som automatisk lagres på mobiltelefonen.

Thomas Dahl i Ibas

Thomas Dahl i Ibas, som blant annet driver med dataetterforskning. Dahl gikk den samme ruten som Sigrid kan ha gått og sjekket så hva mobilen hadde sporet av hans bevegelser.

Foto: Gunnar Bratthammer / NRK

På telefonen til den tidligere kripos-etterforskeren Thomas Dahl lagres det automatisk informasjon om hvor han er.

Gikk eller kjørte Sigrid Schetne her for nesten to uker siden? Dahl som i dag er dataetterforksningssjef i Ibas, tror politiet vet svaret.

LES OGSÅ: Får innsyn i Sigrids Facebook-konto

– Vet om hun har gått eller brukt annen transport

– Hvis de har tilgang til denne informasjonen på mobiltelefonen så vet de nok om Sigrid har gått eller om hun har tatt andre transportmidler, sier Dahl til NRK.

De fleste telefoner har innebygd GPS. Gjennom satelitter finner telefonen ut hvor den befinner seg, mens basestasjonene i nærheten registrerer mobilbruk. når telefonen beveger seg registeres trådløse nettverk i området. alt dette kan politiet bruke til å finne ut hvor telefonen har vært.

Se video med forklarende grafikk her:

Ifølge tidligere etterforsker i Kripos Thomas Dahl vil informasjon automatisk lagers i mobiltelefonen gi opplysninger om hvor mobilen til Sigrid har vært.

Politiet kan vite hvor mobilen til Sigrid har vært. Den røde linja er GPS-punkter, de gule tegnsstiftene er fra trådløse nett.

Dataetterforskeren stanser ved barnehagen der mobilen til Sigrid Schetne ble funnet.

– Nå har gått en strekning, så har vi da forsøkt å logge mest mulig av GPS-koordinater på den strekningen, sier han.

Politiet jobber med informasjonen i mobilen

– Hvilke spor har dere fra mobiltelefonen til Sigrid som ble funnet ved barnehagen?

Grete Lien Metlid

Politioverbetjent Grete Lien Metlid.

Foto: Svein Olsson, NRK

– Jeg ønsker ikke å gå inn på konkrete spor. Vi har fra dag én jobbet med mobiltelefonen og sikret oss tekniske spor og informasjonen som kan være lagret i telefonen, sier politioverbetjent Grete Lien Metlid til NRK.

Politiet vil ikke svare på om de har fått svar på DNA-prøvene fra fingeravtrykkene på mobiltelefonen til Sigrid.

– Vi jobber med posisjons- og datadetaljene vi kan få ut av mobiltelefonen, også sammenholder vi det med andre opplysninger i saken, sier Metlid.

– NRK har snakket med en tidligere etterforsker i Kripos som mener mobiltelefonen til Sigrid vil gi politiet informasjon om hvor personen som har hatt telefonen har vært og om den har blitt fraktet med bil. Kan du bekrefte dette?

– Nei, jeg forholder meg til den etterforskningen som pågår hos politiet og de fakta som kommer fra politiets etterforskning, sier Metlid.

LES OGSÅ: Vitner kan ha sett Sigrid på vei hjem