– Jente (9) ble ikke påkjørt

Den ni år gamle jenta ble ikke påkjørt, men skal ha segnet om ved farens bil, ifølge legen på Ullevål sykehus. Politiet har satt i gang etterforskning for å avdekke hva som har skjedd.

Ulykke Kolbotn

FIKK FØRSTEHJELP: Jenta ble gitt livreddende behandling på stedet, før hun ble sendt til Ullevål sykehus.

Foto: Daniel Dale Laabak

Gjennom natten har vi foretatt rundspørringer i området, gjennomført vitneavhør og foretatt tekniske undersøkelser på stedet, skriver Follo-politiet i en pressemelding.

Ble først meldt som trafikkulykke

Det var ved 18.30-tiden tirsdag kveld at det ble meldt om at en ni år gammel jente var livstruende skadd etter en trafikkulykke i et boligfelt på Kolbotn.

Hun skulle ha blitt påkjørt av en bil der hennes egen far var sjåfør, og det ble utført livreddende behandling før hun ble sendt til Ullevål sykehus.

Medievakten ved Ullevål sykehus sier at jenta ikke ble påkjørt, men segnet om, skriver Østlandets blad. Ifølge avisa er tilstanden til jenta fortsatt kritisk.

Politiet i Follo skriver i pressemeldingen at de fortsatt ikke vet hvorfor jenta lå livløs i veien:

– Det er fremdeles for tidlig å konkludere med hva som har skjedd. Vi etterforsker saken bredt og vurderer flere mulige hendelsesforløp, sier politiadvokat Liv Heidi Bjerkmo.

– Vi er blant annet i gang med tekniske undersøkelser av bil og vi vil innhente medisinske journaler.

– Ikke ulykke

Til NRK bekrefter medievakt Hedda Holth ved Ullevål sykehus at det ikke er snakk om en ulykke.

– Dette regnes som en vanlig innleggelse hos oss. Vi kan derfor ikke gi noen opplysninger om jentas tilstand, sier Holth.