– Ikke skyldig i bildrap

Den 52 år gamle kvinnen som er tiltalt for bildrap erkjenner ikke straffskyld. En 26 år gammel kvinne ble kjørt ned og drept ved Ring 2 i Oslo da hun var på vei til barnehagen med datteren sin.

Dødsulykke Griffenfeldtsgate

BLOMSTER PÅ ULYKKESSTEDET: Ulykken skjedde her i Griffenfeldts gate på Ring 2 rett ved Ullevål sykehus, der kvinnen arbeidet.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Forsvarer Marijana Lozic

– Min klient husker ikke selve sammenstøtet og mener at hun «var borte», altså mistet bevisstheten, sier advokat Marijana Lozić, som er forsvarer for den tiltalte bilføreren.

Foto: Fouad Acharki / NRK

Mandag startet rettssaken i Oslo tingrett mot den 52 år gamle kvinnen fra Romerike. Hun er tiltalt for uaktsomt drap etter at hun i september 2014 kjørte på en 26 år gammel småbarnsmor. Ifølge tiltalen sovnet bilføreren bak rattet eller var uoppmerksom fordi hun var trøtt.

26-åringen fra Ski i Akershus var på vei til jobben ved Ullevål sykehus. Underveis skulle hun levere sin 1,5 år gamle datter i barnehagen.

Men dit kom hun aldri. Kvinnen ble påkjørt bakfra av en bil mens hun gikk på fortauet i Griffenfeldts gate på Ring 2 i Oslo. Småbarnsmoren døde på stedet. Datteren ble sendt til sykehus med lettere skader.

Politiadvokat Bente Vengstad

– Tiltalte har forklart at hun fikk et illebefinnende, men det stemmer ikke med det politiet har funnet i sin etterforskning, sier aktor, politiadvokat Bente Vengstad. Politiet mener kvinnen sovnet.

Foto: Nina Didriksen / NRK

Da tiltalen ble lest opp mandag formiddag erklærte 52-åringen at hun ikke erkjenner straffskyld.

Tror hun hadde et illebefinnende

– Det var en vanlig dag der jeg sto opp og skulle kjøre på jobb. Dette er en vei jeg har kjørt mange ganger før og kjenner godt, forklarte den tiltalte gråtkvalt i retten. Hun forklarte at hun deretter ikke husker noe før hun merket en bylt foran bilen og at frontruten er pulverisert.

– Hva gjør jeg nå? Kanskje jeg må ringe etter sykebil, tenkte hun, før hun hørte ambulansen komme. Hun ble fraktet til legevakta der de tok blodprøver, før de dro til politihuset i Oslo. Der leste hun om ulykken på mobilen og så at den påkjørte kvinnen er død.

Hun forklarte at hun aldri tidligere har hatt et illebefinnende, men tror det var det som skjedde på ulykkesdagen, siden hun ikke husker noe av hendelsesforløpet. Politiet mener derimot at hun sovnet og bør dømmes for uaktsomt drap.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Blomster på gjerdet

PÅ ULYKKESSTEDET: Det henger fremdeles blomster på gjerdet ved ulykkesstedet.

Foto: Nina Didriksen / NRK

– En stor belastning

Noen dager etter ulykken ble hun lagt inn på psykiatrisk avdeling fordi hun fikk angstproblemer etter det som hadde skjedd. Kvinnen fortalte at hun i månedene etter ulykken ikke fikk noen informasjon fra politiet om hva som skjedde med saken og at dette har vært veldig belastende.

Det er satt av tre dager til rettssaken. Mandag er det også vitneforklaringer. Tirsdag skal sakkyndige forklare seg, og retten skal på befaring til ulykkesstedet ved Ring 2 mellom Uelands gate og Geitmyrsveien. Onsdag er satt av til prosedyrer og aktors påstand. Det er ventet at dommen faller i løpet av en uke.

Les også: Charlotte ble meid ned – bilfører tiltalt for uaktsomt drap