NRK Meny
Normal

– Hold dere på riksveiene

Mye trafikk tidlig mandag morgen, men ved 8-tiden roet det seg. Mandagskaoset uteble etter at arbeidene med Brynstunnelen er i gang.

Trafikk på Bryn

KØ MOT OSLO: En av køene inn mot Oslo mandag morgen, dette er fra E6 ved Manglerud senter.

Foto: Andreas Sundby / NRK

Kø både på E6 fra Vinterbro og inn mot Ryen og E18 Mosseveien inngående, var status ved 7.30-tiden mandag morgen.

– Køen har vært verre enn vi kunne forvente i vinterferien, fastslo Statens vegvesens Hilde Ulvik, prosjektleder for tunnelrehabiliteringene i Oslo.

Men litt senere på morgenen har køene avtatt. Bildet under er fra trafikkameraet på E6 ved Sandstuveien litt før klokken 8.

Trafikk E6 Sandstuveien

LITE TRAFIKK: På E6 ved Sandstuveien er det lite trafikk sammenlignet med en vanlig morgen. Inngående trafikk sees i venstre del av bildet.

Foto: trafikkamera / Statens vegvesen

– Her står det biler tett i tett på en vanlig morgen, fastslår trafikkreporter i NRK Østlandssendingen, Erik Engen.

Hilde Ulvik i Statens vegvesen oppfordrer alle til å bli på riksveinettet.

– Ikke kjør på lokalveiene. Det ser ut som om det er mer kø på lokalveiene, og de er ikke egnet for gjennomgangstrafikk. Ta E6 eller E18, oppfordrer Ulvik.

– Det ser ut som om flere valgte Mosseveien fremfor E6 tidligere i morges, sier trafikkreporter Erik Engen, som følger morgentrafikken tett.

Erik Engen på jobb

FØLGER TRAFIKKEN: Erik Engen er trafikkreporter i NRK Østlandssendingen og følger trafikkbildet nøye under morgensendingen. I studio sees programleder Hilde Nilsson Ridola.

Foto: Nina Didriksen / NRK

Oppussingen av Brynstunnelen er i gang og ett løp er stengt. Dermed er det toveis trafikk i det andre løpet, og slik skal det være til neste sommer.

Kaos på søndag

Planen var å stenge Brynstunnellen helt fra lørdag kveld frem til mandag morgen, men det gikk ikke helt etter planen.

– Søndag ettermiddag så vi at det begynte å låse seg i sentrum, med blant annet store køer i Operatunnelen. Da gjorde vi et valg og endret litt på rekkefølgen i arbeidene og fikk åpnet ett felt i sørgående løp i Brynstunnelen for å lette litt på trykket, sier Ulvik.

Kø på Østensjøveien, E6 nordfra og Ring 3.

KØ PÅ SØNDAG: Tilløp til kaos søndag etter at Brynstunnelen stengte, her fra E6 ved Helsfyr.

Foto: Statens vegvesen