NRK Meny
Normal

Flere varsler at de har blitt forfulgt av bil i Oslo sist helg

Politiet har fått inn flere tips fra personer som føler seg forfulgt av biler i Oslo sist helg. – Da de gikk ut av bilen, klarte jeg å løpe unna, forteller en kvinne til NRK.

Forfulgt

Kvinnen på bildet forteller til NRK at en bil kjørte sakte bak henne, og at en mann gikk ut av bilen og kom mot henne. Kvinnen har meldt fra til politiet om hendelsen.

Sigrid Schjetne

Politiet har gitt ut bilder av Sigrid tatt timer før hun forsvant.

Foto: Overvåkingskamera/Politiet
Hanne Kristin Rohde

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde forteller at politiet har fått inn flere tips fra personer som sier de har blitt forfulgt.

Foto: NRK

Politiet har hentet vitnebeskrivelser fra personer som mener de har blitt forfulgt, og jobber nå på spreng med å gjennomgå de 1100 tipsene som har kommet inn i forbindelse med Sigrid-saken.

– Vi har fått flere tips som går på at folk føler seg forfulgt av biler. Vi har også flere tips som går på at folk har hatt ubehagelige opplevelser den siste helgen. Tipsene går på personer som har fulgt etter dem, og folk som har blitt utsatt for blotting. Dette er tips som tas på alvor.

Det sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde, som leder seksjonen for vold- og seksualforbrytelser, til NRK.no.

  • Har du tips eller innspill i Sigrid-saken? Tips oss!

LES OGSÅ: Politiet tror Sigrid forsvant i bil

Kan ha sammenheng med at politiet etterlyser tips

At det har vært meldt inn flere saker om forfølgelse denne uken enn normalt, kan ha en sammenheng med at politiet etterlyser tips i forsvinningssaken. Tipsene har kommet inn til politiet etter at forsvinningen av Sigrid ble kjent.

– Vi spør ikke publikum om tips hver helg. Dessverre har det vært rapportert flere hendelser enn vanlig denne helgen. Det som rapporteres kan være en normalsituasjon som politiet ellers ikke får kunnskap om, sier Rohde.

– Hvor i Oslo rapporteres det om at personer er blitt forfulgt?

– Den detaljkunnskapen sitter ikke jeg på.

Rohde kan heller ikke svare på om om det kun er kvinner som har varslet at de har blitt forfulgt.

– Jeg vet ikke hva de ville med meg

NRK.no har vært i kontakt med en kvinne som forteller at hun ble forfulgt av en bil i helgen.

Kvinnen (23) som skulle gå hjem til sin leilighet i Oslo i 19-tiden søndag kveld, opplevde at en bil fulgte etter henne ved Frogner sentralt i byen.

Bilen skal ifølge kvinnen ha kjørt sakte bak henne og etter hvert stoppet bilen foran henne. En mann skal ha kommet ut av bilen og gått mot henne. Det skal ifølge henne ha vært tre menn i bilen.

– Jeg opplevde dette som truende. Jeg vet ikke om hensikten deres var å kidnappe meg, men det var svært ubehagelig. De stoppet og rygget når jeg endret retning. Da de gikk ut av bilen, klarte jeg å løpe unna, sier hun.

Klarte å løpe vekk

23-åringen klarte å løpe vekk og inn i en sidegate før hun kom seg trygt til sin egen leilighet.

Hun vil ikke spekulere i om hendelsen kan knyttes til Sigrid-forsvinningen. 23-åringen kontaktet politiet etter den ubehagelige opplevelsen, men har foreløpig ikke anmeldt saken.

Rohde kjenner ikke til personer som har blitt forfulgt og forsøkt tatt tak i. Hun kan ikke garantere at politiet har rukket å gå gjennom alle tipsene om forfølgelse.

Tror Sigrid ble bortført i bil

Funn på stedet gjør, etter det NRK erfarer, at politiet nå jobber ut i fra en teori om at Schjetne kan ha blitt bortført i bil. Det er fordi alle spor etter 16-åringen slutter brått ved en barnehage i området.

Her har jentas sko, ene sokk og mobiltelefon blitt funnet.

Politiet har hatt spesialtrente hunder på stedet, som ikke har klart å følge sporet lenger enn til veien ved barnehagen. Dette underbygger teorien om at 16-åringen kan ha blitt bortført i bil.

Politiet skal også ha bitt seg merke i måten Schjetnes eiendeler ble funnet på: Spredt ut over et større område mellom barnehagen og veikanten.

Tips til politiet kan ringes inn på politiets tipsnummer 22 66 96 00.

LES OGSÅ: Politiet bekrefter at sokken funnet ved barnehagen er Sigrids