NRK Meny
Normal

– Drapet fremstår som målrettet

Politiet har pågrepet en mann som er siktet for medvirkning til drapet på Ensjø natt til tirsdag. De jakter fortsatt på personen de mener skjøt og drepte en 30 år gammel mann.

Skyting på Ensjø

Store politistyrker rykket ut til Shell på Ensjø mandag kveld.

Foto: Øyvind Bye Skille / NRK

Politiet etterlyste natt til tirsdag en lys sølvgrå Skoda stasjonsvogn med utenlandske skilt og kjennemerke 3383 HCN etter at en 30 år gammel mann ble skutt og drept på en bensinstasjon på Ensjø i Oslo i går kveld.

– Dette er bilen vi mener gjerningsmannen ankommer og forsvinner i etter drapet, sier leder for voldsavsnittet i Oslo politidistrikt Grete Lien Metlid.

Han er ikke pågrepet av politiet. Det er derimot en mann politiet mener var involvert.

– Vi pågrep en mann i natt. Han er siktet for medvirkning til drap. Vi ønsker ikke å si noe mer om det nå på grunn av etterforskningen, sier Metlid.

Vitner hørte sju skudd

Grete Lien Metlid

Grete Lien Metlid

Foto: Agnese Bremere / NRK

Øyenvitner rapporterte at de hørte flere høye smell ved Shell-stasjonen på Ensjø mandag kveld. Et vitne NRK snakket med etter hendelsen mener det ble avfyrt rundt sju skudd.

– En politipatrulje oppfattet et skudd ved 22.15-tiden, og befant seg da i en rundkjøring ved Etterstad. Da kjører de opp og ser en bil forsvinne fra området og at en person er skutt, sa innsatsleder i Oslo politidistrikt, Arve Røtterud, til NRK.no mandag kveld.

Mannen som ble skutt ble først kjørt til Ullevål sykehus.

– Politiet forstår at det står om livet og kjører mannen i patruljebil til sykehus. Likevel må vi dessverre si at vedkommende ble erklært død senere, sier Metlid.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Mann skutt og drept på en Shell-stasjon på Ensjø i Oslo mandag 13.08.2012. Innsatsleder Arve Røtterud i Oslo politidistrikt er intervjuet.

Mann skutt og drept på en Shell-stasjon på Ensjø i Oslo

– Konflikt i det kriminelle miljøet

Etter det NRK kjenner til knytter politiet skytingen til en konflikt i det pakistanske gjengmiljøet.

– Drapet fremstår som målrettet, men vi kan ikke si noe sikkert om motivet. Men vi har grunn til å tro at dette kan knyttes til konflikter i det kriminelle miljøet i Oslo, sier Metlid.

Offeret er en kjenning av politiet. Han vil bli obdusert tirsdag.

– Vi ønsker vitneobservasjoner og tips. Har man kunnskap må man formidle det til oss, sier Metlid.

Politiet skal allerede i går ha fått tilgang til video fra bensinstasjonen.

Knyttet til skyteepisode på Holbergs plass

Ifølge Dagbladet kan mannen som ble drept knyttes til en skyteepisode på Holbergs plass i Oslo i februar. Han ble først pågrepet i saken, men det viste seg at det skal ha vært bilen han og en venn satt i som ble beskutt av en annen bil.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Person skutt på Ensjø

Et vitne anslår at det ble avfyrt rundt syv skudd. Hun forteller at væpnet politi kom til området like etter skytingen.

Foto: Øyvind Bye Skille / NRK

Flere skyteepisoder i gjengmiljøet

Konfliktnivået i gjengmiljøet skal ha økt de siste ukene.

For to uker siden ble en mann skutt på Ellingsrud i Oslo. Det ble avfyrt en rekke skudd mot 27-åringen ved Skansen Terrasse. Etter skytingen gikk politiet ut med navn og bilde av en mann som er siktet for drapsforsøket. En person ble pågrepet få dager etter skytingen.

Også i mai ble en mann knyttet til gjengmiljøet skutt, denne gangen på Furuset.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.