– Det var massivt med røyk og virket veldig dramatisk

Leiligheten i Fagerborggata er ikke beboelig. Nødetatene venter med å sende folk inn til hjemmene sine på grunn av røyk i oppgangen.

Foto: Jørgen Østerberg

Politiet fikk melding om brann i Fagerborggata litt over klokken åtte i dag tidlig. Da nødetatene ankom stedet sto flammene ut av vinduet i leiligheten.

– Det var massivt med røykt og det virket veldig dramatisk. Vi fikk raskt evakuert alle beboerne, sier operasjonsleder Rune Bjørsvik i Oslo politidistrikt.

Tre personer er kjørt til legevakten for medisinsk sjekk.

– Det var veldig skremmende

Gunn Beate Stensløkken sto på kjøkkenet i leiligheten sin da hun hørte rop og skrik i bakgården sin.

– Jeg trodde det var en skoleklasse på besøk, men da jeg så en dame på motsatt side vinke til meg, skjønte jeg raskt at noe var galt. Jeg så flammene som sto ut av vinduet, sier hun.

Leiligheten i Fagerborggata

I denne leiligheten sto flammene ut av vinduet. Brannen er slukket, men brannvesenet kommer til å være her i seks timer.

Foto: Fouad Acharki / NRK

Stensløkken bor to oppganger ved siden av leiligheten som brant.

Det første hun gjorde var å vekke alle som sov i leiligheten, før hun senere ringte på hos naboene for å evakuere.

– Jeg synes det var veldig skremmende. Det kom folk ut av nabooppgangene med barna sine pakket inn i tepper. Heldigvis kom brannvesenet raskt og fikk kontroll på situasjonen.

Skal holde på i seks timer

Brannen er nå slukket, men politiet opplyser til NRKs reporter på stedet at brannvesenet vil fortsette innsatsen de neste seks timene.

Laster Twitter-innhold

Bjørsvik forteller at brannmennene nå river opp vegger i leiligheten for å se om det er ikke er noe som ligger igjen fra brannen.

– Leiligheten er såpass brannskadd at det ikke er mulig å flytte inn dit nå, men heldigvis ble ingen andre leiligheter skadet.

Får ikke flytte inn

Beboerne i nabooppgangen har fått tillatelse til å gå tilbake til hjemmene sine, men ikke de i oppgangen der det brant.

Da NRK snakket med Operasjonssentralen 08:15 skulle ikke nabooppgangen evakueres.

– Ja, det stemmer at vi først evakuerte den aktuelle oppgangen, før vi senere også valgte å evakuere nabooppgangen, legger Bjørsvik til.

Stensløkken er trygt tilbake i sin leilighet. Totalt anslår hun at rundt 30 personer ble evakuert fra området.

– Det var små barn som gråt og da var det fint at de fikk komme inn i barnehagen slik at de slapp å se flammene, avslutter hun.

Les også:

  • ​h
  • k
  • k