NRK Meny
Normal

– Det preppes for fullt de fleste steder

Da snøen endelig lavet ned ville så mange ut på ski at Skiforeningens føretelefon brøt sammen. Og snøen fortsetter enda litt til.

Prepping på Svartbekken

Prepping på Svartbekken. Maskinene går for fullt, og det skal være fine forhold fra de største utgangspunktene i marka.

Foto: Petter Biong / Skiforeningen

– Vi begynte å preppe løypene i går morges og fortsetter for fullt utover dagen. Det er jo helt nydelig nå, jeg skal selv ut rett etter frokost, sier kommunikasjonssjef i Skiforeningen Emilie Nordskar.

Hun mener at Sørkedalen, Sollihøgda, Ringkollen, Mylla og Stryken alle er sikre steder å ta utgangspunkt i i dag.

Det har snødd mellom 10 og 25 centimeter det siste døgnet, og de fleste av oss våknet opp til dalende snøfnugg også i dag.

– Men det har tross alt bare snødd en dag, så det er foreløpig litt lite snø i terrenget. Steder som Sognsvann tror jeg heller ikke er så bra nå, det ligger litt for lavt og litt for tett inn til byen, sier Nordskar.

Telefonen brøt sammen

Nesten 47.000 sidehenvisninger hadde markadatabasen til Skiforeningen, bare i går. Føremeldingen sto for halvparten av alle søkene.

Dette ble for mange, og et par timer brøt hele systemet sammen.

– Man vet aldri helt hvor vilt det kan bli. I går hadde vi kapasitetsproblemer, og en gjeng jobbet på spreng et par timer for å øke kapasiteten på basen. Og klarte det, sier Emilie Nordskar.

Fortsatt snø

I Enebakk er det målt 25 centimeter snø, på Bjørnholt 24.

– Det snør de fleste steder i Oslo og Akershus søndag formiddag. Det blir nok gradvis mindre utover dagen, men også mandag ventes det snø på morgenen og formiddagen, sier vakthavende meteorolog Aurora Stenmark.

Det er et par-tre minusgrader ute nå, til kvelden og natta blir det betydelig kaldere. Trolig ned mot 8-12 minusgrader, ifølge meteorologen.

Skitur i Vestmarka

Lørdagen bød på mange fine skiopplevelser. Søndagen blir lik.

Foto: Eyvind Wang / Skiforeningen