NRK Meny
Normal

– Det kommer til å brenne i mange dager

Torsdag kveld begynte det å brenne i et 1200 kvm stort halmlager i Drøbak i Akershus. Det brenner fortsatt. Brannvesenet sier det er umulig å slukke brannen og at den kontrollerte nedbrenningen vil ta flere dager.

Brann i Hauer gård i Drøbak

FULL FYR: Det var en stund mye røyk på stedet og naboer fikk beskjed om å holde vinduene lukket. Røyken er ikke giftig, men ubehagelig, ifølge politet.

Foto: Daniel Laabak

Janne Hovdenakk

Fagleder Janne Hovdenakk i Follo brannvesen.

Foto: Erik Engen / NRK

Det var gårdeieren på Hauer gård og gartneri som selv meldte fra om brannen like før klokka 22 i torsdag kveld. Røyken var en stund så kraftig at politiet ba naboer om å holde vinduer igjen.

Fredag morgen brenner det fortsatt godt i halmen og bygningen. Brannvesenet driver nå med kontrollert nedbrenning.

– Det er ikke mulig å slukke dette, det kommer til å brenne i mange dager, sier fagleder i Follo brannvesen Janne Hovdenakk.

Grunnen til at brannen er umulig å slukke er at halmen inne i lagerbygningen er så tettpakket og vanskelig å komme til, ifølge brannvesenet. Samtidig skapte en høyspentledning utfordringer for slukkearbeidet i begynnelsen.

– Vi kan ikke bruke vann til å slukke med i nærheten av den. Men Hafslund var her og koblet ut høyspentledningen.

Brann i halmlager i Drøbak i Akershus

Brannårsak ikke kjent

– Det er for tidlig å si noe om brannårsak, men vi utelukker ikke at en feil i det tekniske anlegget startet brannen, sier operasjonsleder i Follo politidistrikt Kari Monsen.

Teknikere fra politiet vil undersøke brannstedet når brannen er slukket.

Ifølge brannvesenet brukes halmen til oppvarming av drivhusene på gården.

Det har ikke vært spredningsfare i forbindelse med brannen.