NRK Meny
Normal

8500 støtter Kadra

Etter overfallet på norsk-somaliske Kadra Yusuf ble gruppen "Vi støtter Kadra" opprettet i nettsamfunnet Facebook. Antall medlemmer øker i rekordfart og er nå oppe i over 8500.

Vi støtter Kadra
Foto: www.facebook.com

- En gruppe for oss som støtter Kadra og andre muslimske kvinner som kjemper for sine rettigheter, heter det i beskrivelsen av gruppen.

Gruppen ble opprettet fredag morgen, og etter fire dager har antall medlemmer passert 8500. Hver eneste time melder flere seg inn i gruppen.

- Jeg hadde håpet på litt støtte, men ikke at det skulle ta så av. Jeg inviterte 40 personer og håpet at de også skulle få med seg noen. Oppslutningen viser jo at det er et veldig engasjement, sier samfunnsøkonomistudent Therese Riiser, som startet gruppen på fredag.

- Heia Kadra!

Facebook er for tiden en av Norges mest populære nettsider. Nettsamfunnet ble startet på prestisjeuniversitetet Harvard i 2002 og var i utgangspunktet ment som et internt nettverk for studenter i USA. I september i fjor ble siden åpnet for alle, og medlemsmassen i Norge har økt eksplosivt, særlig etter nyttår.

Nå velger mange å vise sin støtte til Kadra Yusuf ved å skrive en hilsen på nettopp Facebook.

 - Heia kadra! du er helten min :), sier en.

- Håper virkelig de får tatt dem som har gjort dette mot Kadra. At det er mulig, helt sykt. Jeg støtter Kadra helt, og det har jeg alltid gjort, sier en annen.

Ville vise sin støtte

Therese Riiser opprettet gruppen for å uttrykke sin støtte til Kadra.

- Jeg fikk med meg overfallet, og da ble jeg provosert, spesielt fordi jeg synes det er et grovt overtrap å svare med vold til noen som bruker ytringsfriheten. Kadra er en kjempetøff jente som tør stille spørsmål ved en etablert religion, sier Riiser.

Nå håper hun at også politikerne legger merke til engasjementet i saken.

- Jeg håper at vi når frem til myndighetene slik at de tar tak i integreringspolitikken. De bør jobbe for at de muslimske kvinnene får like rettigheter som vi norske har.

Overfalt av åtte

Den overveldende nettstøtten kommer etter Kadra natt til torsdag ble overfalt av åtte personer i Møllergata. Bakgrunnen for overfallet skal ha vært hennes uttalelser om at hun ønsker en ny tolkning av Koranens syn på kvinner.

I dag ble to menn i begynnelsen av 20-årene pågrepet  og siktet for overfallet. Flere medlemmer i Facebook-gruppen skriver at de er glade for pågripelsen. 

- Flott at to av dei som sannsynligvis overfalte Kadra er pågrepet!, skriver ett av medlemmene.