NRK Meny
Normal

74 personer tatt i narkotikaaksjon

I tillegg til arrestasjonene beslagla politiet våpen, tyvegods og penger i en felles narkotikaaksjon over tre dager.

Slik ser det ut i en av leilighetene

Slik så det ut i en av leilighetene politiet tok seg inn i.

Foto: Politiet på Romerike

Politiet aksjonerte mot flere narkotikamiljø på Øvre Romerike torsdag, fredag og lørdag sist uke. Mandag ettermiddag orienterte politiet om aksjonen.

– Bakgrunnen for denne pressekonferansen er at politiet på Romerike, representert ved Ullensaker, Nes, Nannestad, Gjerdrum, Hurdal og Eidsvoll lensmannskontor i forrige uke gjennomførte en samlet aksjon, sier Gunnar Foseid, politiførstebetjent ved Nes lensmannskontor.

Flere barn pågrepet

Flere av de 74 personene som ble pågrepet er under 18 år, de fleste mellom 18 og 23 år, og politiet sier de har samarbeidet med kommunale rus- og psykiatritjenester i aksjonen.

I flere tilfeller er det også sendt bekymringsmelding til det lokale barnevernet.

Under aksjonen gjorde politiet beslag av våpen, tyvegods, smuglersprit og penger, og målet med aksjonen var på skape uro og stoppe rekruttering til de aktuelle narkotikamiljøene. De mener også å ha oppklart et personran.

I den omfattende aksjonen slo politiet til i til sammen seks kommuner.

– De pågrepne ble tatt for bruk, oppbevaring, besittelse og salg av narkotika. Hasj, marihuana, amfetamin, rihotril, fleinsopp, sier Gunnar Foseid.

Politiet sier at de er opptatt av det forebyggende aspektet ved en slik aksjon.

– Det er viktig for oss at de får en videre oppfølging og et tilbud i forhold til sin begynnende ruskarriere. Vi ønsker at de får hjelp, og at vi ikke ser dem i senere narkotikaaksjoner.

Artikkelen fortsetter under bildet

Beslag

Våpen, tyvgods og narkotika som politiet beslagla i helgen.

Foto: Politiet på Romerike

Eidsvold og Hurdal: 20 personer

Politiførstebetjent Espen Sandvold forklarer at ved Eidsvold og Hurdal lensmannskontor pågrep de 20 personer i løpet av to dager.

– Det var fire kvinner og 16 menn. De er fra 16 til 48 år. To stykker er 16 år. Tre av de pågrepne er i tillegg til narkotikaforbrytelser, siktet for personran i forrige uke. Vi har funnet skytevåpen på to adresser, en rifle og en pistol. Dessuten hasj, marihuana, kokain, amfetamin, andre medikamenter og fleinsopp.

Ullensaker: 14 personer

I Ullensaker kommune ble det pågrepet 14 personer, 13 av dem for bruk av narkotika. Ni ble anmeldt for besittelse og oppbevaring av narkotika.

– De fleste var over 18 år. Vårt mål er å avdekke narkotikabruk, og gjøre dette i et forebyggende perspektiv, sier Anne Kathrine Hofseth Gundersen, politiførstebetjent ved Ullensaker lensmannskontor.

Nannestad og Gjerdrum: 24 personer

Erik Reikrås
Foto: Heidi Fjørtoft Klokk / NRK

I Nannestad og Gjerdrum ble det pågrepet 24 personer og lensmannskontoret har opprettet mellom 30 og 40 narkotikasaker.

– Vi har mye personkunnskap i miljøet. Vi vet at det omsettes mye. Hasj, marihuana, amfetamin, kokain, fleinsopp. Tre av dem var under 18 år. De blir fulgt opp i forhold til barnevernstjenesten. Det er viktig at disse, som vi kaller førstegangsbrukere, blir fulgt opp. Fire bekymringsmeldinger blir meldt til barnevernstjenesten, sier Erik Reikrås, politiførstebetjent ved Nannestad og Gjerdrum lensmannskontor.

Politiets pressekonferanse mandag ettermiddag.

Det var flere barn blant de pågrepne