NRK Meny
Normal

64-åring varsler erstatningskrav

Forsvareren til den drapssiktede 64-åringen som skal løslates i Sigrid-saken sier han er glad for at han slipper varetekt, men varsler erstatningskrav.

Aase Karine Sigmond

Forsvarer Aase Karine Sigmond sier 64-åringen har samarbeidet med politiet hele veien under etterforskningen.

Foto: Mohammed Alayoubi / NRK

– Han er jo glad for at han løslates, men hadde håpet at han ble sjekket helt ut av saken, sier forsvarer Aase Karine Sigmond til NRK.

Tirsdag ble det klart at politiet ikke vil be om videre varetektsfengsling av 64-åringen som sammen med en 37-åring er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne.

– Han har hele tida hevdet sin uskyld, og er redd for at det blir oppfattet som om han har noe med drapet å gjøre fordi politiet opprettholder siktelsen, sier Sigmond.

Fortsatt siktet

Både 64-åringen og en 37-årig mann har frem til nå sittet varetektsfengslet, siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne.

Når fengslingsperioden for de to går ut på torsdag denne uken, har politiet besluttet at 64-åringen skal løslates, men siktelsen mot ham opprettholdes.

Sigmond er likevel overbevist om at politiet til slutt kommer til å droppe siktelsen mot 64-åringen:

– Så fort saken er henlagt, så kommer vi til å jobbe for at han får erstatning, sier Sigmond.

Forsvarerne har tidligere i etterforskningen begjært 64-åringen løslatt, og pekt på at det ikke er noe som knytter ham direkte til drapet. De mener løslatelsen viser at deres vurderinger har vært riktige.

– Bevisene styrket mot 37-åringen

– Bakgrunnen for løslatelsen er en helhetsvurdering av bevisbildet og av det som er kommet frem i etterforskningen så langt, sier politiadvokat Cecilie Gulnes.

– Vi har gjennomført omfattende avhør med 64-åringen og har fått sjekket ut mye av det han har sagt.

Gulnes legger til at 64-åringen ikke er tatt i noen løgner.

– Bevisene i saken er ikke styrket mot 64-åringen. De er derimot styrket mot 37-åringen, slik politiet ser det, sier Gulnes.

For den medsiktede 37-åringen vil politiet be om videre varetekt med restriksjoner.

Politiet vil ikke be om videre varetektsfengsling av 64-åringen som er siktet i Sigrid-saken.

SE VIDEO: Sigrid-siktet (64) løslates fra varetekt.