Dobbelt så mange besøkende til Lambda som til Tøyen

Ny analyse slår fast at det vil bli over dobbelt så mange besøkende på et Munch-museum i Bjørvika i forhold til alternativene på Tøyen og Tullinløkka.

Video Fortsatt politisk strid om Lambda

Det er beregnet at 500 000 vil besøke et Munch-museum i Bjørvika årlig.

Foto: Nyhetsspiller

Forrige uke reagerte opposisjonen i Oslo på at Lambda-tilhengere brukte tilsynelatende udokumenterte tall på at et Munch-museum i Bjørvika vil trekke til seg over dobbelt så mange besøkende som et museum på Tøyen eller Tullinløkka.

Men Oslo Høyre var kjappe i avtrekkeren, og på bestilling fra Oslo Kommune har konsulentselskapet Opak nå levert en analyse av besøkstall for Lambda-alternativet.

Den nye analysen bekrefter det Høyre, Venstre og resten av Lamdba-tilhengerne har påstått, nemlig at dobbelt så mange vil besøke et Munch-museum i Bjørvika som et museum på Tullin eller Tøyen

Les mer:

500. 000 besøkende i året

I rapporten kalt "Ikke-prissatte effekter for nytt Munch-museum i Bjørvika" blir det anslått at et besøkstall på 500 000 besøkende i året er sannsynlig.

Tallet er ifølge analysen basert på nærhet til store turiststrømmer, synergier fra andre attraksjoner, arkitektur, trafikk, attraksjonsverdi og konkurransesituasjonen.

Til sammenligning er besøksannslagene for alternativene på Tøyen og Tullin på mellom 200 000 og 300 000 årlig.

Angående konkurransesituasjonen står det imidlertidig at Vestbanemuseets arkitektur, beliggenhet og samling av Munch-bilder vil representere en stor usikkerhet, som kan slå både positivt og negativ ut for et eventuelt Lambda-museum.

Les mer: