NRK Meny
Normal

– 37-åring kjørte bilen drapskvelden

Politiet mener at den 37 år gamle drapssiktede mannen kjørte bilen den kvelden Sigrid ble offer for et bildrap, ifølge mannens forsvarer John Christian Elden.

En av de drapssiktede i Sigrid-saken

Den drapssiktede 37-åringen erkjenner ikke straffskyld.

Foto: Privat

John Christian Elden utenfor politihuset

John Christian Elden forsvarer den drapssiktede 37-åringen.

Foto: Svein Olsson, NRK
Politiet arbeider ved funnstedet

Politiet arbeider på stedet for Sigrid Schjetne ble funnet.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Hva tenker du om at mistankegrunnlaget er mindre mot den medsiktede 64-åringen?

– Det er åpenbart riktig ut ifra at politiet mener at 37-åringen kjørte bilen under bildrapet. Men jeg mener at det ikke er skjellig grunnlag for forsettelig drap, men det avklares når endelig obduksjonsrapport foreligger, sier Elden til NRK.no.

– Erkjenner 37-åringen uaksomt drap?

– Nei. Han sier at han ikke har vært på stedet. Men ut fra de foreliggende opplysninger bestrider jeg ikke at det per i dag foreligger skjellig grunnlag for uaktsomt drap. Etterforskningen vil vise om det holder, sier Elden.

LES OGSÅ: Raser mot politiets «skinnsiktelse»

– Fraktet bort og drept etterpå

Et sted på vei hjem fra venninnen ble Sigrid påkjørt av 37-åringens bil. Hun døde ikke av skadene, men ble fraktet bort og drept etterpå, tror politiet, ifølge VG Nett.

Etter det NRK kjenner til mener politiet at Sigrid Giskegjerde Schjetne trolig ble påkjørt med vilje og drept. Denne teorien støttes av funn under obduksjonen.

Politiet tror hun døde samme natt som hun ble meldt savnet.

NRK er også kjent med at politiet har elektroniske spor som knytter 37-åringen til en bomstasjon på Abildsø, ikke langt fra Østensjø.

37-åringen er varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

Ikke utsatt for en ulykke

Retten legger til grunn at Sigrid ikke ble utsatt for en bilulykke.

«Slik saken til nå er opplyst, finner retten det mest sannsynlig at Sigrid Giskegjerde Schjetne ble utsatt for forsettlig drap, og at det således ikke dreier seg om noen trafikkulykke», heter det i kjennelsen.

Det kommer også frem at politiet ikke har funnet noen spor ved forsvinningsstedet som tyder på at Sigrid ble utsatt for en påkjørsel.

Politiet skal gjennom de kriminaltekniske undersøkelsene på funnstedet ha gjort funn som de mener styrker siktelsene mot den drapssiktede 37-åringen og 64-åringen.

«Gikk opp i røyk»

Alle spor etter Sigrid stopper etter at hun gikk fra venninnen sin i Vetlandsveien på Østensjø i Oslo like over midnatt 5. august.

16-årige Sigrid Giskegjerde Schjetne var på vei hjem fra en venninne da hun forsvant.

Politiet betegner det som en nærmest sporløs forsvinning, at det var som om jenta «gikk opp i røyk».

Data fra basestasjoner har vist at Sigrid sendte en sms da hun var ved Godlia t-banestasjon klokken 00.13 den natten hun forsvant. Dette er den siste sms-en fra Sigrids telefon som politiet er sikre på at hun sendte selv.

Mobiltelefonen, en sokk og skoene hennes ble funnet i en barnehage bare få hundre meter fra der Sigrid bodde. Barnehagen ligger mellom t-banestasjonen og Sigrids hjem, men politiet er ikke sikre på om det var forsvinningsstedet.