2Pac-kunst for over 300.000 kroner stjålet i Oslo

Elleve bilder av artisten 2Pac, fotografert av den anerkjente fotografen Chi Modu, er stjålet fra et utegalleri på Skøyen i Oslo.

Chi Modu foran sitt eget fotografi av rapperen Tupac

Dette er det eneste bilde som henger igjen i utegalleriet på Skøyen. Bilde er tatt av fotografen Chi Modu (t.v.) og er verdt 80 000 kroner

Foto: Galleri Thune

– Det er ingen andre i verden som har disse bildene av Tupac, og vi er de eneste i Norge som har tilgang på dem. Det er derfor veldig trist, sier Einar Hatlo, daglig leder i Featuring Spaces.

Utstillingen med 12 store bilder av den amerikanske rapperen Tupac Shakur, kjent under artistnavnet 2Pac, har fått henge i fred i over et halvt år ute i en undergang på Skøyen. Bildene har ifølge gallerieierne en verdi på over 300 000 kroner.

– Men disse bildene har jo hengt utendørs, og hvem som helst kunne i realiteten forsyne seg. Er dere overrasket?

Einar Hatlo

Daglig leder i Featuring Spaces, Einar Hatlo.

Foto: Anders Fehn / NRK

– Vi er egentlig det. Fordi bildene har vært boltet godt fast. Men vi har jo snakket om at det er en sjanse for at noen kan ødelegge, tagge, herpe eller stjele de. Men man blir jo sjokkert og oppgitt likevel, sier Hatlo.

Planlagt tyveri

Bildene hang i tykke vaiere, så man må bruke spesialverktøy for å stjele dem. Gallerieierne mener derfor at tyveriet må ha vært planlagt, og det blir i dag politianmeldt.

– Nå jobber vi med å følge videosporene og snakke med gårdeier. Det er flere overvåkningskameraer i området som kan ha fanget opp tyveriet, sier Tinius Greve, i Featuring Spaces.

Åpningen av utstillingen 9. september 2017 på Skøyen

Bildene har en verdi på minst 30 000 kroner per stykk, ifølge galleriet.

Foto: Galleri Thune

Kun ett bilde henger igjen.

Hvorfor tror dere tyvene lot kun ett bilde henge igjen?

Tinius Greve i Featuring Spaces

Tinius Greve, i Featuring Spaces.

Foto: Mina Haugli / NRK


– Fordi det er så stort. Det er omtrent tre meter langt og to meter høyt. Det kommer vi nå til å ta ned, forteller Greve.

– Unike bilder

Det er galleri Thune, som drives av Interfoto og Featuring Spaces, som driver utendørsgalleriet på Skøyen i Oslo, og som stilte ut bildene. Bildene er tatt av den amerikanske fotografen Chi Modu som har dokumentert RnB og hiphop- miljøet i USA over mange år.

Åpningen av utegalleriet 9. september 2017

Her fra åpningen av utegalleriet 9. september 2017. Da hang 12 bilder av artisten Tupac på veggene.

Foto: Galleri Thune