NRK Meny
Normal

220 liter vann i sekundet fosset ut i gatene

Gatene var oversvømte og mange biler stod under vann etter at en hovedvannledning sprang lekk på Dælenenga i Oslo i natt. Ifølge Vann- og avløpsetaten fosset det ut 220 liter vann i sekundet.

Vannlekkasje Dælenenga

HOVEDVANNLEDNING SPRANG LEKK: 220 liter i sekundet fosset ut i gatene fra en hovedvannledning fra 1902. Biler ble tauet bort fordi de stod under vann.

Foto: Fredrik Hove

– Vi fikk melding klokken 02.28 om store mengder vann i Dælenengata. Der var det spesielt mye vann, sier Morten Bergh, vaktkommandør i Oslo brann- og redningsetat.

Like før klokken 05 i morges ble lekkasjen stoppet.

220 liter vann i sekundet

Det er en hovedvannledning fra 1902 som har sprunget lekk. Og mange har fått vann i kjellerene sine.

– Vi så på en reduksjonskum, og det er ca 220 liter i sekunder som har rent ut. Det er mye vann sier, Ronny Steen-Olsen i Vann- og avløpsetaten.

Setter opp vannpost

Mange som bor i området våkner til at det ikke er vann i kranene i dag. Folk som bor i området Trondheimsveien, Dælenenggata, Hammerfestgata ikke har vann i springen. Det er ca 250 hustander som er berørt, og de får trolig vannet tilbake i løpet av dagen, ifølge Vann og avløpsetaten.

– Vi setter opp en vannpost i Dælenenggata 13, sier Steen-Olsen i Vann- og avløpsetaten.

Her kan folk komme med mugger og kanner og fylle opp.

Etaten har folk på plass som skal utbedre skaden og sørge for at folk får vannet tilbake.

Etter vannlekkasjen

LEKKASJENS HERJINGER: Slik så det ut etter at lekkasjen var stoppet.

Foto: Erik Engen / NRK

Redder verdier

Brannvesenet har hatt flere biler og folk på stedet som har jobbet med å stanse lekkasjen. Også restverdibilen deres har vært der for å sikre verdier.

– Vi har hovedsaklig jobbet med å få vannet ut av en kjeller i Hammerfestgata, sier Bergh.

Strekningen mellom Tromsøgata og Fjellgata vil det være stengt på ubestemt tid. Årsaken er at Oslo vann- og avløpsetaten er usikre på om grunnen er sikker etter lekkasjen.

Laster Twitter-innhold