Normal

1800 fortsatt uten strøm

På Østlandet er fortsatt flere husstander uten strøm som følge av stormen som herjet over store deler av Sør-Norge torsdag kveld.

Totalt var mer enn 30.000 husstander på Sørlandet og langs Oslofjorden tidvis uten strøm torsdag kveld.

I Oslo går antall strømbrudd nedover, og tidlig fredag morgen er det husstander sør for Oslo som er hardest rammet.

– Det er særlig snakk om husstander i Frogn og Vestby, sier infosjef Kjell Stamgård i Hafslund til NRK.

Sent torsdag kveld var nesten 15.000 husstander i Oslo og Akershus uten strøm. Strømselskapet Hafslund har jobbet i hele natt for at folk skal få tilbake strømmen.

I Vestby i Akershus er over 1400 husstander uten strøm fredag morgen. I Frogn kommune er tallet 765 husstander. Totalt er 2.800 strømkunder er fortsatt uten strøm i Oslo og Akershus, men Stamgård sier tallet vil synke i morgentimene.

– Alt tilgjengelig mannskap er ute og retter elektriske feil. Vi jobber blant annet med å få bort trærne som har falt over strømlinjer. Dette uværet var varslet, så vi var godt forberedt, sier Stamgård.

Hafslund har foreløpig ingen oversikt over hvor store skader uværet har gjort.

– Det har vi ikke fått oppsumert, men det er stort sett snakk om skader på linjenettet.

Forsinkelser i flytrafikken

Uværet skaper også problemer for Sørlandsbanen, flytrafikken, ferjer og på veiene. Fredag morgen var flere flyavganger i Sør-Norge innstilt, skriver Avinor på sine nettsider.

– I går kveld var det en del forsinkelser, men det ser bedre ut i dag. Noe vind kan skape forsinkelser på enkte flyvninger, sier medierådgiver Lasse André Vangstein ved Oslo Lufthavn til NRK.

SAS opplyser at de har innstilt over 100 fly i Skandinavia. Flyselskapene ber likevel passasjerene om å møte opp som normalt.

NRK.no oppdaterer saken