NRK Meny
Normal

15 millioner til ridesenter

Det er bred politisk enighet om at Ekeberg ridesenter skal få 15 millioner kroner.

Hester

Illustrasjonsfoto.

Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Byrådet vil bevilge 15 millioner kroner ved neste års kommunebudsjett til det nedleggingstruede Ekeberg ridesenter.

Det kom frem da byrådsrepresentanter møtte opp på husdyrgården i går formiddag.

- Fantastisk sted

Torger Ødegaard

Torger Ødegaard (H).

Foto: Erlend Aas / Scanpix

Byråd for kultur og utdanning, Torger Ødegaard (H) sier at husdyrgården er en klar prioritering fordi det er en viktig del av byen.

- Byrådet har foreslått at det skal settes av 15 millioner til dette fantastiske stedet for å trygge aktivitetene som er her, og fordi vi ønsker å satse på dette stedet fremover. Det er bred politisk støtte for dette i bystyret, sier Ødegaard til NRK Østlandssendingen.

- Trodde ikke mine egne ører

Den 43 år gamle Husdyrgården risikerte, på grunn av flere års forfall og dårlig vedlikehold, å bli nedlagt hvis ikke politikerne nå hadde valgt å legge penger i kassa. Derfor var gleden stor hos Sissel Thorson Falch, som driver gården:

- Det er helt fantastisk! Jeg trodde ikke mine egne ører da jeg fikk høre dette. Jeg er meget rørt og takknemlig til tross for at beløpet kanskje er litt lite. Men det er en god begynnelse.

- 15 millioner er ikke nok

Styreleder Michael Falch er ikke like begeistret. Han hadde håpet på 20 millioner kroner i bevilgning.

- De 15 millionene er uten moms, så vi må legge på merverdiavgiften. Det beløpet dekker hestefaglige ting som staller, ridehus og innhegninger, men man må tenke på at det kommer utgifter til inngangsparti, gjerder og porter i tillegg, sier Falch til NRK Østlandssendingen.

I 2006 inngikk husdyrgården en langsiktig leieavtale med kommunen om videre drift. Av den grunn har styreleder Falch i lang tid sagt at det er det offentlige som må skaffe pengene, siden Oslo kommune ikke tillater at andre skyter midler inn i virksomheten.

Budsjettforslaget legges frem i morgen.