Normal

- Styrelederen er for politisk

Høyre-politiker vil kaste lederen for havnestyret etter Bjørvika-strid. Han reagerer på styrelederens ønske om omkamp om utbyggingen i Bjørvika.

Operaen i Bjørvika
Foto: Illustrasjon: VIANOVA/PLAN- OG BYGNIGNSETATEN

Bystyrerepresentant Fabian Stang fra Høyre vil fjerne Bernt Stilluf Karlsen som leder for havnestyret og sporveisstyret.

Stang, som er aktuell som ordførerkandidat for Høyre, mener at Venstre-mannen Karlsen er for politisk til å ha kommunale styreverv.

Varslet omkamp

- Når operaens mor og bjørvikautviklingens grunnlegger Britt Hildeng sier det er rett tidspunkt for å tenke nytt, så må vi som er litt yngre høre på, og se om vi kan få det til, sa Bernt Stilluf Karlsen da han varslet omkamp om den massive utbyggingen Oslo bystyre har vedtatt rundt operaen i Bjørvika.

Dette er ikke første gang Karlsen opptrer som politisk aktør.

I et brev til Erling Lae ber Fabian Stang om at byrådslederen bruker sine generalforsamlingsfullmakter til å fjerne Karlsen fra maktposisjonene som leder av havnestyret og sporveisstyret.

- Politikk bør utøves i bystyret

- Vi har fått en situasjon hvor vi driver politikk både i bystyret og i de kommunale selskapene. Da er jeg av den oppfatning at det er bedre om vi bruker en kapasitet som Bernt Stilluf Karlsen i politiske organer og ikke i selskapenes styrer, sier Stang.

- Men er det ikke bra at en styreleder har selvstendige meninger?

- Det er veldig bra med selvstendige meninger, men skal man utøve politikk så bør man gjøre det i organer hvor man har ansvar ovenfor velgerne, ikke som styreleder, sier Stang.

- Får meg ikke i lenker

Men Stilluf Karlsen har ingen planer om å være stille.

- Fabian Stang er en hyggelig og omgjengelig kar, men selv ikke han får lagt min integritet i lenker, sier han.

- Så lenge jeg er styreleder i Oslo havn og Oslo sporveier, vil jeg tenke, handle og uttale meg etter det jeg forsøker å danne meg et grunnlag for, sier Bernt Stilluf Karlsen.