NRK Meny
Normal

- Stopp dumpingen umiddelbart

Politikere raser etter at det i går ble kjent at Secora lekket ut opptil 300.000 liter giftig slam i Oslofjorden forrige helg.

Raser mot Secora

Tålmodigheten med mudringsselskapet Secora er slutt. Det sier KrFs Aud Kvalbein.

- Bør ikke få flere sjanser

- Nå har vi gang på gang sett at Secora som har ansvar for dette arbeidet søler miljøgifter og gjør ting de egentlig ikke skal gjøre. Så kommer det en masse unnskyldninger. De her fått flere sjanser, nå synes jeg ikke de skal få flere, sier Kvalbein.

Les: Lekket ut store mengder giftig slam

Hun mener at dumpingen ved Malmøykalven må stoppes.

- Jeg synes det er viktig at de stopper dette. De kan ikke eksperimentere med miljøgifter i indre Oslofjord lenger, sier Kvalbein.

Og hun får støtte av Nesodden-ordfører Christian Hintze Holm.

- Når skal dette bli tatt på alvor

- Dette er jo én av en serie med ting som bekrefter det som vi fryktet, og som noen av oss advarte mot da det ble satt i gang. Dette er et eksperiment i Norges tettest befolkede fjord. Dessverre har mye av det vi advarte mot slått til, sier Hintze Holm.

- Hva bør gjøres nå?

- Mitt svar blir det samme som ved tidligere anledninger hvor det har vist seg at dette prosjektet har altfor dårlig kontroll, at dette må stanses. Dette har ikke blitt tatt hensyn til så langt. En kan jo spørre seg om hvor mange flere slike episoder vi skal ha før dette faktisk blir tatt på alvor, sier han.

Les også:

SFT anmelder Oslo Havn

Bekrefter slamdumping

- Dårlige rutiner ved Malmøykalven

Avviser gift på avveie

- Stans jævelskapen før solnedgang

- Ga ordre om dumping