NRK Meny
Normal

- Skutt av nordeuropeer

Den ene av de to mennene som ble beskutt på Furuset i Oslo fredag kveld har beskrevet en ukjent gjerningsmann av nordeuropeisk utseende.

Store politistyrker rykket ut til Furuset-området fredag kveld.
Foto: HEIKO JUNGE / SCANPIX

Ingen nye personer er pågrepet etter at to menn på 27 og 30 år ble skutt på Furuset fredag kveld.

En mann som ble pågrepet like etter hendelsen ble løslatt i går, fordi politiet ikke har nok bevis til å holde han i varetekt.

23-åringen er fortsatt siktet i saken, men nekter for å ha noe med skytingen å gjøre.

- Gjerningsmannen var nordeuropeisk

Den 30 år gamle mannen var den ene av de to som ble truffet av skuddene som ble avfyrt i Granstangen 32 A fredag kveld.

Overfor advokaten sin, Vidar Lind Iversen, har 30-åringen beskrevet en gjerningsmann han ikke kjente fra før og som var av nordeuropeisk utseende, skriver Dagsavisen.

Hevnaksjon

Skuddramaet utenfor boligblokken fredag kveld er forklart som en hevnaksjon mellom de rivaliserende pakistanske gjengene i Oslo.

Bakgrunnen skal ha vært et oppgjør for at lederen av Young Guns ble forsøkt drept på Aker Brygge i fjor sommer. Den beskutte 30-åringen skal være medlem av B-gjengen og er blitt skutt en gang tidligere.


Den 26 år gamle mannen, som også ble skutt fredag, ble truffet i ansiktet og er vesentlig hardere skadd enn 30-åringen. Fremdeles har ikke politiet fått avhøre mannen fordi legene har ment det ikke ville være forsvarlig.

Sluppet løs

Søndag ble den ene mannen som har vært pågrepet i saken sluppet løs av politiet. Ettersom iraneren hadde vanntett alibi for det tidspunktet skuddene ble løsnet, hadde ikke politiet grunner for å holde ham tilbake.

Politiet mistenker imidlertid at 23-åringen fremdeles kan ha noe med saken å gjøre og har opprettholdt siktelsen mot ham.

Han er tidligere kjent for å ha tette bånd til Young Guns og er tidligere dømt i forbindelse en skyteepisode i 2003 og for flere voldsepisoder.