- Nok en korrupt håndverksbedrift

Enda en håndverksbedrift er anmeldt for korrupsjon mot Bærum Kommune.

Bærum kommune
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

 I kjølvannet av den store korrupsjonssaken i Bærum som ble avdekket i 2006, gjennomførte kommunerevisoren en granskning av eiendomsavdelingen i Bærum.

- Selskapet er anmeldt

Revisoren mener å ha funnet nok et selskap som har overfakturert kommunen for håndverkstjenester.

- I forbindelse med gjennomgangen som kommunerevisoren gjorde våren og sommeren 2007 etter at korrupsjonssaken var avdekket, ble det tenkt på at det kunne være et selskap til som hadde overfakturert kommunen. Etter at undersøkelsene var gjort ble det en anmeldelse når det gjaldt dette selskapet, sier Just Finne, som er kommuneadvokat i Bærum.

Det var 13. desember i 2006 at en 42 år gammel mann som var ansatt i eiendomsforvaltningen ble kjørt til politihuset i Drammen. To dager senere var han  siktet for grov korrupsjon mot kommunen.

- Mottok bestikkelser i flere år

Mannen skal ha mottatt bestikkelser i flere år, godtatt falske fakturaer og gitt oppdrag til familiemedlemmer.  Tre andre ansatte ble også siktet senere, blant annet kommunens eiendomssjef.

Flere firmaer skal ha gjort svindelen mulig, og nå har kommunen altså funnet ett til.

- Det er samme modus som vi kjenner fra hovedsaken; vi mistenker at det er overfakturert for håndverkstjenester, forteller Finne.

Kommuneadvokatten ønsker ikke å kommentere om sakene er forbundet, og opplyser at denne informasjonen vil avdekkes av etterforskningen.