- Mann deg opp, Lae!

- Oslo er en trygg by, sier justisminister Storberget. Han ber Lae ta ansvar istedenfor å fly rundt og skylde på andre.

Knut Storberget og Erling Lae
Foto: Kyrre Lien/Morten Holm / Scanpix

- Oslo er en trygg by. Vi har lite kriminalitet i forhold til andre hovedstader, sier Storberget.

Politiet i Oslo gikk fredag ut og advarte folk mot å oppholde seg på flere områder av byen om natten. Erling Lae sa i kveldsnytt i går kveld at Oslo må vurdere bruk av private vekterselskaper for å gjøre byen tryggere.

Reagerer på kritikken

- For å si det rett ut: Når statlige myndigheter ved Storberget ikke gjør jobben sin, så må vi sørge for at det er så trygt som mulig for folk i Oslo, sa Lae til NRK fredag.

Les: - Storberget gjør ikke jobben sin

Storberget reagerer på Laes kritikk.

- Det er jeg helt uenig i. Bare for et par uker siden ble det ansatt over 70 nye politifolk i Oslo. Vi har styrket Oslo-politiet med over en halv milliard siden år 2000, vi skal åpne en ny politipost i Oslo og vi har en kraftig gjengsatsning. Nå må Lae manne seg opp og være med å ta ansvar selv i steden for å fly rundt og skylde på andre, sier Storberget.

Les: Politiposten på Oslo S gjenåpnes

- Stram inn på skjenketidene

Alkohol
Foto: Scanpix / SCANPIX

- Lae sier han vil ansette vektere for å gjøre byen trygg. Er det et svar på din utfordring om at han må manne seg opp?

- Nei, det er et veldig dårlig svar. Vektere kan ikke gjøre den oppgaven som jeg mener at politiet skal gjøre, og det er derfor vi ansetter flere politifolk i byen, sier Storberget.

Han mener derimot at Lae bør sørge for at det jobbes preventivt på riktig måte.

- Det som ville vært et godt svar er at han virkelig tok tak når det gjelder forebygging og hører på politiet som sier at man må stramme inn på skjenketidene i Oslo for å få mindre voldskriminalitet. Da kan man flytte politiressurser fra Rosenkrantzgate på natta til å drive med det som skaper trygghet på dagtid, sier Storberget.

Les også: - Trygt med ferie i hovedstaden