NRK Meny
Normal

- LSK vinner Tippeligaen

Karl Petter Løken tror Lillestrøm vinner Tippeligaen 2007.

Lillestrøm-spillerne jubler etter mål mot Vålerenga i en treningskamp
Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Løken har gått nøye gjennom spillerstallene og fulgt treningskampene før sesongstart. Nå tror han Lillestrøm vil vinne Tippeligaen 2007.

Lillestrøm vinner

- Tom Nordli kommer til å piske inn i spillerne at de skal vinne. Og jeg tror LSK blir spesielt sterke på hjemmebane, sier Karl Petter Løken til NRK Østlandssendingen.

Lillestrøm har vist i treningskampene den siste måneden at de er i rute til seriestart. Det har vært diskutert om laget er sårbare i år siden Robert Koren og Michael Mifsud er borte. Men Løken tror LSK klarer seg godt uten fjorårets stjernespillere.

- LSK har i alle fall hentet inn en klassespiller i Simen Brenne fra Fredrikstad. Og han tror jeg er en god spiller inn.

Lyn kommer til å slite

Lyn har slitt med prestasjonene i treningskampene under oppkjøringen til seriestart. Selv om stallen blir forsterket med de argentinske stjernene Almeyda og Flores, tror Løken at Lyn vil få en tøff sesong.

- Tommy Berntsen er skadet og jeg tror det blir litt for mange hull bakover på grunn av han. De er nok litt for svake defensivt, sier Løken og tipper Lyn til en tiendeplass i årets eliteserie.

Lyn tapte 0-3 mot Lillestrøm i generalprøven på Marbella. Selv om det ble et sviende nederlag, beroliger Henning Berg fansen.

- Dette var bare en treningskamp. Vi var spesielt gode i første omgang og viste veldig mye bra. Spiller vi to omganger slik vi gjorde i første så blir det veldig bra i år. Vi mangler en del samkjøring og det merkes at noen av guttene ikke har spilt med hverandre før, sier Berg til iOslo.no.

Stabæk blant de fem beste

Løken tror at Stabæk også i år blir avhengig av Veigar Pall Gunnarson og Daniel Nannskog. Petter Furuseth Olsen er et friskt pust i laget og Løken tipper at Stabæk til slutt havner på femteplass.

- Stabæk har flere gode spillere på laget, og de spilte godt i treningskampen mot Strømsgodset.

Stabæktrener Jan Jönsson var svært godt fornøyd med innsatsen etter 3-0 seieren mot Strømsgodset. Og han bekrefter at laget er i form etter å ha vist gode prestasjoner i treningskampene den siste tiden.

– En godt gjennomført kamp fra vår side. Vi er der vi skal være nå rett før sesongstart, og har vist en stigende formkurve i de tre siste kampene. I dag fungerte vi godt både defensivt og offensivt. Vi holder nullen i tredje kampen på rad, og vi scorer 3, sier Jönsson til stabak.no. 

Men Løken sier det bare er fire lag som kan klare å kjempe i teten av årets Tippeliga, og Stabæk blir ikke en av dem.

Vålerenga med et ungt lag

Vålerenga har ikke hentet inn så mange nye spillere forran årets sesong. En stall sammensatt av unge talenter og de mer rutinerte spillerne kan bli Vålerengas våpen i år. Løken tipper Vålerenga til tredjeplass.

- Jeg synes det er bra at Vålerenga bruker unge spillere. Rosenborg har mange dyre utenlandske spillere på laget, og det tror jeg er ille for norsk fotball, sier han.

Vålerenga har slitt med lagspillet i treningskampene. Laget har mistet syv spillere siden i fjor, og Petter Myhre mener stallen har blitt tynnere.

- Folk glemmer fort. De mener at fordi vi gjorde det så bra på høsten i fjor at vi skal gjøre det like bra i år. Men vi har mye færre folk og færre etablerte folk, sier Myhre til NRK Østlandssendingen. 

Slik vil tabellen se ut hvis Kar Petter Løkens tipper riktig:

1. Lillestrøm
2. Rosenorg
3. Vålerenga
4. Brann
5. Stabæk
6. Start
7. Viking
8. Tromsø
9. Strømsgodset
10. Lyn
11. Sandefjord
12. Ålesund
13. Odd
14. Fredrikstad