NRK Meny
Normal

- Litt eksamensnerver

Oslo hadde i kveld en siste sjanse til å overbevise Idrettsstyret om at nettopp hovedstaden bør få arrangere OL i 2018. Byrådslederen hadde litt eksamensnerver.

Erling Lae på vei til orienteringsmøte med Idrettsstyret.
Foto: Maria Nakken / NRK

Oslo konkurrerer med Trondheim og Tromsø om å bli Norges søkerby til OL i 2018.

Les hele Oslos OL-søknad

 

Alle byene fikk mandag ettermiddag en siste mulighet til å presentere sin søknad for styret.

- Som å lese til muntlig eksamen

Erling Lae sto i spissen for Oslo-delegasjonen og før han gikk inn til siste eksamen hos Idrettsstyret sa han at han var en spent optimist.  

- Vi har lest litt til muntlig eksamen nå, så skal vi gjøre så godt vi kan så vi greier å bestå. Og jeg er jo optimist da, sier Lae.

- Taktikken er å fortelle om vårt opplegg. Vi mener at det er så knakende godt at det må bli oss, fortsetter byrådslederen.

- Regner med at styret vil grave litt

Etter at hver by har holdt sin presentasjon for Idrettsstyret, får styret mulighet til å stille spørsmål.

- Jeg regner med at de vil grave litt i forhold til beregningene våre, og sjekke at de er holdbare. Men det vet vi at de er. Og de vil sikkert høre litt om hvordan vi vil jobbe videre, dersom vi blir plukket ut. Og det har vi også svaret på. Da skal vi begynne å jobbe med IOC fra dag en, sier Lae.

- Er du godt forberedt?

- Ja, så godt som jeg makter. Og vi er heldigvis fem representanter fra Oslo her, så vi skal gjøre så godt vi kan alle som en, sier Lae før han går inn til dyst.

Vel blåst

Ved 18.30-tiden, halvannen time etter at Oslo-delegasjonen gikk inn til orienteringsmøtet og spørrerunden med Idrettsstyret, var det over.

Og byrådsleder Lae var godt fornøyd.

- Jeg håper det gikk bra. Vi fikk ikke vanskelige spørsmål. Vi fikk i det hele tatt lite spørsmål, og jeg tar det som et tegn på at søknaden vår var uttømmende, sier Lae. 

Idrettsstyret var aller mest opptatt av at Oslo kommune vil sørge for at transport, vei og jernbane blir i god stand og kan takle et eventuelt OL.

- Idrettsstyret var mest opptatt av at vi oppgraderer vei og jernbane opp til Lillehammer. Det arbeidet er jo allerede i gang. De var også opptatt av transporten opp til Holmenkollen og også det arbeidet må løses innen VM i 2011, lenge før IOC tar sin beslutning om hvem som får OL i 2018, sier byrådslederen.

Idrettsstyret har frist på seg til 30. mars til å bestemme seg for hvem by som blir Norges kandidat til å søke om OL i 2018.

 

OL i Oslo 2018
Foto: Illustrasjon: oslolillehammer2018.no