NRK Meny
Normal

- Lastebilsjåføren må ta regningen

Lastebilsjåføren som forårsaket full togstans i Oslo i går etter å ha kjørt inn i en bru blir holdt ansvarlig.

tog- og trikkestans

Trikken stod stille i Oslo gate mandag ettermiddag.

Foto: NRK

Tog fulle av påsketurister stoppet i går opp etter en kabelbrann som skyldtes en lastebil som kjørte inn i en jernbanebru .

Cato Asperud, kommunikasjonssjef i Oslo Sporvognsdrift AS, forteller at lastebilsjåføren nå vil bli stilt til økonomisk ansvar.

Vil kreve erstatning fra sjåføren

Ifølge Asperud er det Oslo Sporvognsdrift som eier den ødelagte strømledningen, og selskapet vil nå kreve erstatning av sjåføren av lastebilen, eller eier av transportfirmaet.

- Det å håndtere et avvik som dette koster penger både i forhold til tapte inntekter, men også merkostnader i forhold til utbedring av skaden og omdirigering av personell. Hva beløpet blir vet jeg ikke, vi må sette oss ned og regne før vi presenterer en regning på det, forteller Asperud.

Full stans i togtrafikken

Ulykken, som skjedde i 17-tiden mandag, skapte full togstans i trafikken fra Oslo og nordover, i tillegg til at trikker 18 og 19 stod stille.

- Det ble full stans i togtrafikken fra Oslo S og ut mot Lillestrøm på grunn av en kabelbrann i Oslo gate under jernbanebrua. Dette påvirket togtrafikken på Gardermobanen og Gjøvikbanen, sa Olav Norli, vakthavende informasjonsjef i Jernbaneverket, mandag.

- Brua godt skiltet

Jernbanebrua var skiltet med høyde, og lastebilen var langt høyere enn dette. Cato Asperud mener skiltingen gjør sjåførene ansvarlige.

- Det er nå slik at jernbanebruene, eller alle bruer forsåvidt, er godt merket med hvor høye de er. Enhver fører forplikter vel egentlig å være sikker på at bilen man fører komme runder, og når man kjører under og setter seg fast på denne måten og skaper forstyrrelser i trafikken og kollektivtrafikken, så er det urimelig at vi som kollektivselskap skal bære de kostnadene, sier han.