NRK Meny
Normal

- Langemyhrs krav er urealistisk

Byggmester Harald Langemyhr vil saksøke Oslo kommune og krever over 30 millioner kroner for ubetalte regninger. Urealistisk mener Omsorgsbygg.

Harald A. Langemyhr
Foto: Anne Charlotte Schjøll / SCANPIX

Omsorgsbygg er overrasket over Harald Langemyhrs millionkrav.

Kravet er urealistisk og summen ovveraskende stor svarer Omsorgsbygg.

Styreleder i Omsorgsbygg, Stig Beck, tviler på Langemyhrs grunnlag.

- Størrelsen overrasker meg. Vi har litt vondt for å se hva som kan foreligge av saklig grunnlag for et slikt krav. Jeg har ikke sett kravet ennå, så det må vi se på når det dukker opp, sier Beck.

Byggmester Harald Langemyhr sender en regning på over 30 millioner kroner til Oslo kommune, og han varsler søksmål mot kommunen for feilaktig anmeldelse, byggestopp og falske anklager.

- Vi har rettmessig krav på dette

- Jeg ser ikke noe absurd i dette i det hele tatt. Jeg ser på dette som en grov beskyldning. Vi har ikke gitt opp av det presset vi har vært underlagt. Kommunen har anmeldt oss for bedrageri og selskapets ledelse ble satt i varetekt. Jeg har sittet i varetekt fra slutten av mai til midten av juni. Derfor kommer dette kravet opp nå. Dette har vi rettmessig krav på, sier Harald Langemyhr til NRK.

- Styrelederen i Omsorgsbygg sier at de ikke skylder dere penger. Han er overrasket over kravet. Hva sier du til det?

- Jeg kan ikke svare på hvordan styrelederen har kontroll på dette. Vi har en kontrakt som er inngått mellom Omsorgsbygg og oss og vi forholder oss til denne kontrakten og krever i forhold til den for de arbeidene som er utført, ikke noe utover det, sier Langemyhr.

Krav på mellom 30 og 33 millioner

Torsdag sender Langemyhr brevet til kommuneadvokaten i Oslo med krav på mellom 30 og 33 millioner kroner, skriver Aftenposten.

I tillegg velger han å saksøke Oslo kommune. Søksmålet vil bli fremmet i løpet av 14 dager.

Langemyhrs avgjørelse kommer i forbindelse med en rapport som han selv står bak. I rapporten peker Langemyhr på at timelister og arbeid er godkjent av kommunens innleide kontrollør. Han har skrevet under på hvem som til enhver tid var på arbeidsplassen, i tillegg til hvilke arbeid som var godkjent.

Les mer om Langemyhr-saken.