- Jeg liker jo å mene ting.

Kronikkforfatter og legestudent Mohammad Usman Rana liker å spise pakistansk mat i helgene. Shopping og paintball er heller ikke å forakte, så fremt det ikke fører til meniskskader...

Usman Rana
Foto: NRK

- Jeg er for det meste en glad og veldig optimistisk person, men jeg liker jo å mene alvorlige ting, sier Mohammad Usman Rana som forrige uke ble nominert til fredagsintervjuet av Chirag fra Karpe Diem.

- Jeg må innrømme at jeg aldri har hørt Karpe Diems musikk, men jeg har jo lest om dem, og har skjønt at de er reale fargeklatter i landet vårt.

Rapperen syntes kronikkforfatteren og legestudenten Rana alltid viser seg i ”dødsseriøse” saker, og mente han trengte å bli vist fra en gladere side.

- Hvordan har du det?

- I dag har en veldig bra dag, til tross for at tannlegestolen venter. Må man, så må man. Jeg er dessverre ikke alltid like seriøs som jeg er på TV!

- Hva betyr helg for deg?

- Helg betyr for det første masse tid med familien. Det er også ofte da jeg får tid til å gjøre ting som jeg ikke har fått gjort resten av uken. Jeg liker å tro at jeg har mye å gjøre.

Og vi dveler ikke ved et utsagnet når Rana forteller om sine skarve seks timer med nattesøvn i ukedagene. Han innrømmer at han kanskje ikke sover betraktelig mer i helgene heller, men han får da i det minste tid til å slappe av, lese skolebøker og spise en god frokost.

- Det kan være alt fra speilegg til mer tradisjonell pakistansk frokost som moren min lager.

- Hva gjør du for å få helgefølelse?

Mangelen på søvn har ikke sammenheng med natterangling som mange jevnaldrende.

- Nei, å gå ut på byen er ikke noe for meg. Jeg har egentlig aldri vært på byen. Jeg drar heller på kino, eller spiser god middag med venner. Fredagen er en fin inngangsport til helgen, og da får jeg automatisk en helgefølelse. Jeg kan også sove lengre på lørdag. Men jeg jobber også en del helger på legevakten i Bærum.

- Hva skal du gjøre i helgen?

Mohammad Usman Rana
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

- Jeg skal til Bergen for å holde fordrag om Jesus i Islam. Det blir endel slikt engasjement i helgene. Så helgen min blir vel fylt med dårlig vær... Jeg liker i utgangspunktet ikke Bergen. Det er sikkert mange hyggelige mennesker der, men jeg er ikke noe stort fan av byen kan du si.

- Noen tips om hva man kan gjøre i hovedstadsområdet i helgen?

- Du kan spise pakistansk mat! Det kan være veldig godt. Et tips er Mehfel i Kirkegata 15. Der er det veldig godt.

- Ellers så er shopping noe som er greit å få tatt i helgene, jeg liker jo det, må jeg innrømme. Da drar jeg helst til Steen og Strøm. Majorstua er også et fint sted for shopping.

- Paintball! Det er noe jeg har gjort både med hell og uhell. Jeg presterte å pådra meg en meniskskade da jeg skulle luske rundt i huksittende og skyte på mine venner. Da jeg reiste meg knakk det heftig i kneet. Det var på Lillestrøm. Og når jeg først tenker over det, er kanskje ikke skyteleker den smarteste helgesyssel for muslimer med skjegg i disse mistenksomme dager...

- Hvem synes du skal bli intervjet neste helg?

Marius Bakken
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

- Friidrettsutøver Marius Bakken! Han og jeg har en liten konkurranse gående om hvem som har flest treff på Google. Jeg puster ham i nakken nå! Dessuten kan du skrive at jeg har bedre kondis enn han, da blir han grinete.

Bakken har deltatt i OL i 2000 og 2004 og går nå i samme kull som Rana på medisinstudiet ved Universitetet i Oslo.

Ønsker du å følge Ranas råd med å utforske pakistansk mat denne helgen, er kanskje Kirkegata og Mehfel et godt sted å begynne. Kart kan du finne nedenfor, og menyen finner du her .

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.