- Jeg er en byfil person

Odd Einar Dørum kaster seg inn i ordførerkampen mot Fabian Stang, Carl I. Hagen og Rune Gerhardsen.

Odd Einar Dørum

Dørum er foreslått på tredjeplass på kommunevalglista bak toppkandidaten Ola Elvestuen og Oslo Venstres leder Torill Berge.

Foto: Johansen, Erik / Scanpix

Nominasjonskomitéen i Oslo Venstre innstilte tirsdag enstemmig Odd Einar Dørum (66) som partiets ordførerkandidat.

Dørum er foreslått på tredjeplass på kommunevalglista bak toppkandidaten Ola Elvestuen og Oslo Venstres leder Torill Berge.

Nominasjonsmøtet er 20. november.

Politisk tungvekter

Den siste i rekken av profilerte ordførerkandidater er både bypatriot og politisk tungvekter. Han er tidligere Venstre-leder, har vært samferdselsminister og justisminister og har sittet både på Stortinget og i Oslo bystyre i en årrekke.

Hør hele intervjuet med Odd Einar Dørum. Reporter Olav Juven.

Tross trønderdialekten har han bodd størstedelen av livet i Oslo. Han er født på Sagene og er Oslo-borger i femte generasjon på farssiden.

– Jeg har takket ja til å være ordførerkandidat fordi Oslo Venstre sterkt har ønsket det, sier Dørum.

Hvem vil du ha som ordfører i Oslo? Kommenter nederst i artikkelen?

Raus og inkluderende

– Jeg er veldig glad i denne byen og det Venstre har kunnet gjøre for byen sammen med mange Oslo-borgere. Vi vil at Oslo skal være en inkluderende, raus og intim by samtidig som vi tør å ta de tøffe debattene.

Han legger ikke skjul på at han hadde vanskelige diskusjoner både med seg selv om de aller nærmeste før han sa ja til å kaste seg inn i ordførerkampen.

– Kjærligheten til byen vant. Jeg er en byfil person. Ola Elvestuen ga meg en gang slagordet: "Det er flott å kunne kjempe for det vakre."

Les flere nyheter fra Oslo og Akerhus. Følg NRK Østlandssendingen på facebook og twitter.