NRK Meny
Normal

- Ja takk, sier Frp-byråd

Frp-byråd Jøran Kallmyr ønsker ulvetispa velkommen til Nordmarka.

Ulv
Foto: Scanpix

Bakgrunnen for saken er at Direktoratet for naturforvaltning ønsker å flytte ulvetispa til et sauefritt område i Kongsvinger kommune. Den unge ulvetispa stammer fra Galven-reviret i Sverige, hvor den ble født i fjor.

Tord Lien, Frp

Tord Lien (Frp) ser for seg at entusiasmen for ulv i hovedstaden vil reduseres om Nordmarka får en ulv.

Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix

Tord Lien (Frp) vil heller flytte den såkalte Galven-tispa til Nordmarka enn til Kongsvinger.

- I Oslo-området er det større entusiasme for ulv enn det er i Hedmark, sier stortingsrepresentant Tord Lien (Frp), tilnyhetsbyrået ANB.

Les: Fikk ikke tatt Galven-tispa

- Utrolig spennende med ulv

I mai krysset ulven grensa til Norge og har siden vært på vandring i Hedmark. Nå ønsker Frp-byråd Jøran Kallmyr ulvetispen velkommen til Nordmarka.

- Det ville vært et utrolig spennende tilbud til befolkningen i Oslo å kunne ha ulv i Nordmarka. Vi må huske på at ulven er var overfor mennesker men vi kunne hørt den om natta noe som jeg tror mange ville satt pris på, sier Kallmyr til NRK Østlandssendingen.

Les: Galventispa flyttes

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Ulik begrunnelse

Flertallet på Stortinget har vedtatt et forvaltningsområde hvor det skal være ulv på Østlandet. I utgangspunktet ble området øst for Glomma blinket ut, men noen områder i Hedmark ble droppet, mens Nordmarka ble tatt med i stedet.

Kallmyr

Frp-byråd Jøran Kallmyr mener ulv i Nordmarka vil styrke Oslos 'ja til ulv' i Norge.

Foto: Anne Linn Ensby

- Nå kan man følge opp Stortingets vedtak, ved å flytte Galven-tispa til Nordmarka. Så kan den mer ulveentusiastiske befolkningen i Oslo og omegn selv føle på kroppen hva det vil si å ha ulv i skogen. Et slikt grep vil være bra for norsk rovdyrdebatt, sier Lien.

For mens Tord Lien ser for seg at flyttingen av ulvetispa vil minke entusiasmen for ulven blant befolkningen i Oslo mener Jøran Kallmyr at flyttingen vil styrke Oslos "JA"-stemme i ulvedebatten.

- Hvis ulvetispa flyttes til Nordmarka, og vi fortsatt er for at ulven skal kunne leve i Norge, ville Oslos stemme bli bedre hørt i ulvedebatten, for da har vi ulven i eget området, sier Kallmyr.

Hva mener du? Si din mening under.