NRK Meny
Normal

- Inngikk terrorforbund

29- åringen som er siktet for skuddene mot den jødiske synagogen og terrorplaner mot den amerikanske og den israelske ambassaden i Oslo, bør tiltales for å ha inngått i et såkalt terrorforbund, mener PST.

Skudd mot synagogen
Foto: Knut Falch, Falch, Knut / Scanpix

PST er ferdig med etterforskningen i terrorsaken og sender sin innstilling over til statsadvokaten i Oslo i dag, skriver Dagbladet.no.

- Vår innstilling til tiltalebeslutning blir sendt over til statsadvokaten i dag, og vil bli lagt frem i fengslingsmøtet i morgen, sier informasjonsmedarbeider Martin Bernsen i PST til Dagbladet.no.

Det er ikke klart hvor mange andre PST ønsker å tiltale for å ha vært med i terrorforbundet, men flere er siktet i saken.

Varetektsfengslet siden september

29-åringen som antas å være hovedmannen i saken, har hele tiden erklært seg ikke skyldig. Han har sittet i varetekt siden september i fjor.

29-åringens forsvarer, John Christian Elden, har selv ikke lest innstillingen, men sier til Dagbladet.no at han er skuffet over opplysningene som nå er lekket ut.

- Det virker noe overraskende at de ønsker å opprettholde terroranklagene selv om det bare er som en såkalt planleggingssak. Terskelen for å bli terroretterforsket og anklaget i Norge er da lavere enn hva jeg som borger hadde trodd og håpet på, sier han.